Entertainment

Gigi en Bella Hadid doneren 1 miljoen dollar aan Gaza

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gigi en Bella Hadid doneren 1 miljoen dollar aan Gaza

Gigi en Bella Hadid hebben een miljoen dollar gedoneerd aan hulptroepen in Gaza. De twee zussen, die overigens ook half Palestijns zijn, hebben het geld verdeeld over vier organisaties om zo hun steun te betuigen aan de Palestijnse slachtoffers.

Gigi en Bella Hadid doneren

Bella Hadid gebruikt haar haar social media platform al langere tijd om zich uit te spreken over de situatie in Gaza. Zo creëert ze bewustzijn op Instagram, loopt ze mee in protesten en gebruikt ze zelfs haar kleding om de Palestijnen te eren. Onlangs droeg ze namelijk een jurk gemaakt van Keffiyehs, de traditionele Palestijnse sjaal. Samen met haar zus Gigi Hadid heeft ze er nu voor gekozen om vier organisaties in Gaza te steunen en een miljoen dollar aan hen te doneren. Het gaat om de volgende hulptroepen: Heal Palestine, Palestine Children's Relief Fund, World Central Kitchen en United Nations Relief and Works Agency.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slachtoffer van doxing

De familie van Bella en Gigi Hadid was vorig jaar slachtoffer geworden van doxing, waarbij hun persoonlijke gegevens online waren gelekt. Verschillende media meldden destijds dat zowel Bella als Gigi, evenals hun ouders en broertje, met de dood werden bedreigd. Ze moesten hun telefoonnummers veranderen en vader Mohammed Hadid overwoog zelfs de FBI in te schakelen om hun veiligheid te garanderen. Dit alles gebeurde nadat Gigi haar steun uitsprak voor de slachtoffers aan zowel de Palestijnse als Israëlische kant.

Gigi Hadid deelde toentertijd een Story op Instagram, waarin ze het volgende schreef: "Er is niets Joods aan hoe de Israëlische overheid Palestijnen behandelt. Het afkeuren van de Israëlische overheid is niet antisemitisch en het steunen van Palestijnen is niet het steunen van Hamas." Waarschijnlijk vanwege Gigi's bekendheid reageerde de Israëlische overheid zelf vanuit hun officiële account op de post van Gigi Hadid. Ze schreven: "Er iets niets nobel aan de slachting van Israëliërs door Hamas. Het afkeuren van Hamas voor wat ze zijn (ISIS) is niet anti-Palestina en het steunen van Israëliërs in de strijd tegen barbaarse terroristen is het juiste om te doen." In een tweede post van de Israëlische overheid werd geschreven: "Heb je onder een steen gelegen de afgelopen week? Of vind je het oké om je ogen te sluiten voor Joodse baby's die geslacht worden in hun huizen? Je stilte spreekt boekdelen over waar je staat. We zien je."

Ster advertentie
Ster advertentie