Entertainment

The Tinder Swindler's bodyguard Piotr eist 5 miljoen euro van Netflix

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. The Tinder Swindler's bodyguard Piotr eist 5 miljoen euro van Netflix

Piotr, de bodyguard van The Tinder Swindler, onderneemt juridische stappen tegen Netflix. Zijn advocaat roept de streamingdienst op om de documentaire van Netflix af te halen, omdat haar cliënt geen mogelijkheid heeft gehad om te reageren op de aantijgingen in de documentaire. Verder zou er zonder zijn toestemming beeldmateriaal van hem gebruikt zijn. De bodyguard eist een schadevergoeding van vijf miljoen euro en wil dat Netflix zich openbaar excuseert.

The Tinder Swindler

De documentaire gaat over Shimon Hayut (31), beter bekend als Simon Leviev, die via Tinder meerdere vrouwen wist op te lichten voor miljoenen dollars. In The Tinder Swindler vertellen drie vrouwen - een Zweedse, een Noorse en een Nederlandse - hoe ze door Shimon opgelicht werden nadat ze een match waren op Tinder.

De vrouwen hielpen "Simon" aan enorme bedragen, met het idee het geld later allemaal terug te krijgen. In werkelijkheid gebeurde dat niet en spendeerde hij het aan zijn luxe leven met andere vrouwen, terwijl de slachtoffers met grote schulden en veel vraagtekens achterbleven.

Bodyguard

Als onderdeel van zijn complot om geld te krijgen van de goedgelovige dames, beweerde Leviev onder meer dat het leven van zijn bodyguard in gevaar was. Zo stuurde hij foto's van Piotr in een ambulance, nadat hij zogenaamd in elkaar was geslagen.

Piotr's advocaat beweert dat hij totaal geen aandeel had in de oplichtingspraktijken. ''Er is in deze zaak nooit een aanklacht tegen Piotr ingediend en hij is nooit betrokken geweest bij de zaken van Simon. De documentaire vertelt niet het verhaal van mijn cliënt'', aldus zijn advocaat tegenover LADbible.

Geen toestemming

''Verder heeft het productieteam van Netflix mijn cliënt nooit toestemming gevraagd om zijn afbeeldingen te publiceren. Hij is ook niet benaderd om commentaar te geven op de zaak'', zegt de advocaat. Als gevolg van de ongelooflijke populariteit van de serie, was Piotr binnen een dag zijn anonimiteit kwijt. ''Het is ten koste gegaan van zijn reputatie en het is voor hem nooit meer mogelijk om als bodyguard te werken.''

Piotr eist een compensatie van drie miljoen euro voor 'de gedane schade' en nog een bedrag van twee miljoen euro voor het niet meer kunnen uitoefenen van zijn beroep. Zijn advocaat schrijft aan Netflix dat het geld ''binnen zeven dagen na het ontvangen van de brief'' moet worden betaald.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie