Entertainment

Man die DaBaby aanklaagt voor geweldpleging maakte kort voor incident racistische opmerkingen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man die DaBaby aanklaagt voor geweldpleging maakte kort voor incident racistische opmerkingen

DaBaby wordt vervolgd voor geweldpleging, omdat hij de verhuurder van een pand sloeg tijdens een clipshoot in december. Afgelopen week deden beelden van het incident de ronde op social media, maar om een beter beeld te geven van het voorval, heeft DaBaby nu ook beelden gedeeld van wat er precies aan het geweld voorafging.

Racistische opmerking

Op Twitter deelt DaBaby een video waarin te zien is dat de verhuurder van het huis, Gary Prager, de rapper en zijn entourage racistisch bejegent. Daarnaast zou Prager ook in het gezicht van DaBaby hebben gespuugd. In de caption bij de video schrijft de rapper: "Jullie blijven dit soort mensen geloven en helpen om karaktermoord te plegen. Jullie kunnen net zo goed een touw pakken en hem helpen om mij op te hangen aan een boom."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Uit het niets geslagen'

TMZ bracht vorige week beelden van het incident naar buiten. DaBaby was een clip aan het opnemen op het terrein van Prager. Toen hij verhaal kwam halen omdat er ruim veertig personen aanwezig waren in plaats van de afgesproken twaalf, zou iemand uit de entourage van DaBaby de man hebben aangevallen, wat ook op de beelden te zien is, met de rapper op de achtergrond. De artiest zou tegen het lid uit zijn team hebben gezegd dat hij de man met rust moest laten, maar volgens de eigenaar van het terrein werd hij later uit het niets door DaBaby in het gezicht geslagen, waardoor hij een tand zou hebben verloren.

Negatief in het nieuws

DaBaby komt de laatste tijd steeds vaker negatief in het nieuws. Zo schoot de rapper vorige maand een inbreker in zijn been en sloeg hij een artiest van zijn eigen label in het gezicht. Vorige week verschenen er ook nog beveiligingsbeelden van een schietpartij uit 2018, waarbij DaBaby een 19-jarige man doodschoot. De beelden zouden volgens de familie van de neergeschoten man tegenspreken dat DaBaby uit zelfverdediging handelde.

Ster advertentie
Ster advertentie