Entertainment

Documentaire over schaduwkant Nickelodeon: "Ergste dingen op gebied seksueel misbruik"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Documentaire over schaduwkant Nickelodeon: "Ergste dingen op gebied seksueel misbruik"

Nickelodeon mag dan wel bekend staan als een televisiezender voor kinderen, maar achter de schermen ging het er voor de kind acteurs soms heel duister aan toe. Dit laat de nieuwe docu-serie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV zien. Zo zijn er heftige vormen van grensoverschrijdend gedrag voorgekomen en werden er zelfs kindersterren seksueel misbruikt. Ook Drake Bell, bekend van Drake & Josh, bleek misbruikt te zijn geweest door zijn dialoogcoach.

Achter de schermen bij Nickelodeon

De vierdelige documentaireserie Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV werd zondag gedebuteerd in Amerika en zorgde meteen voor veel ophef. In de derde aflevering van de documentaire wordt Drake Bell namelijk geïnterviewd, die zijn verhaal doet over het seksueel misbruik dat hij achter de schermen bij Nickelodeon heeft meegemaakt. Drake's dialoogcoach Brian Peck misbruikte hem in de periode tussen 1999 en 2002 toen de acteur nog een tiener was.

De coach hielp meerdere acteurs van bekende Nickelodeon-series en werd in 2004 veroordeeld voor zedendelicten met minderjarigen. In de docu vertelt Drake dat hij te getraumatiseerd is om de details van het seksueel misbruik te vertellen. Wel deelt hij dat het misbruik "ontzettend wreed" was. "Stel je eens de ergste dingen voor die iemand je kan aandoen op het gebied van seksueel misbruik en dan weet je wat er zich heeft afgespeeld. Ik weet niet hoe ik dit anders kan vertellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misbruik

Drake legt uit dat zijn Brian Peck tussen de relatie met zijn vader probeerde te komen. Dit deed hij om zo meer tijd door te brengen met de acteur. Ook liet Peck de kinderster bij hem logeren met het excuus dat het te laat was om hem thuis te brengen. Dit resulteerde erin dat Drake een keer wakker schrok, terwijl hij werd misbruikt door de coach. "Ik bevroor en was helemaal in shock. Ik had geen idee hoe ik moest reageren en ik wist ook niet hoe ik uit deze situatie moest komen."

Drake durfde jarenlang niet te spreken over het misbruik, omdat hij bang was dat zijn carrière daardoor voorbij zou zijn. Uiteindelijk vertelde hij het aan zijn moeder, die juridische stappen ondernam.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie