Entertainment

50 Cent sleept ex voor de rechter vanwege smaad na aantijging van verkrachting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent sleept ex voor de rechter vanwege smaad na aantijging van verkrachting

50 Cent heeft zijn ex-vriendin Daphne Joy voor de rechter gesleept wegens smaad. De New Yorkse rapper werd onlangs door Joy op Instagram beschuldigd van verkrachting en mishandeling, nadat 50 bekendmaakte de volledige voogdij te willen over hun 11-jarige zoontje Sire.

Trollen

50 Cent staat erom bekend mensen zo nu en dan te trollen via sociale media en hij dreef regelmatig de spot met zijn ex. Nadat Daphne Joy opdook in de aanklacht van producer Lil Rod tegen Diddy - ze zou als sekswerker fungeren voor Diddy - vond 50 dat het tijd was dat hij de volledige voogdij kreeg over Sire. Als het aan Joy ligt, komt daar echter niets van in.

"Verkracht en mishandeld"

Joy postte eind maart een bericht op haar Instagram Stories waarin ze uithaalde naar 50 Cent. In het bericht bekritiseerde ze hem onder meer vanwege zijn rol als vader. "We verhuisden naar New York om je de kans te geven om een vader te zijn voor je zoon. Je hebt je zoon de afgelopen twee jaar maar tien keer gezien, terwijl we maar één mijl van je vandaan wonen."

In hetzelfde bericht beschuldigde ze hem ook van verkrachting en mishandeling. "Laten we ons richten op je kwaadaardige daden. Je hebt me verkracht en fysiek mishandeld. Je bent niet langer mijn onderdrukker en mijn God zal met je afrekenen. Je hebt onze harten voor de allerlaatste keer gebroken", aldus Joy.

"Ten onrechte beschuldigd"

In een statement aan TMZ zeggen de advocaten van 50 Cent dat ze Daphne Joy meermaals de kans hebben gegeven om haar woorden terug te nemen. Aangezien ze dat niet deed, zag 50 Cent zich genoodzaakt om haar aan te klagen. "Ze koos ervoor om zich op schandelijke wijze te bemoeien met de relatie van haar 11-jarige zoon met zijn liefhebbende vader door hem ten onrechte een verkrachter te noemen", aldus de advocaten.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie