Entertainment

Snoop Dogg vraagt rechtbank om misbruikzaak te verwerpen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg vraagt rechtbank om misbruikzaak te verwerpen

Snoop Dogg heeft in een motie een rechtbank in Los Angeles gevraagd om een aanklacht van een vrouw die hem beticht van seksueel misbruik te verwerpen. De vrouw, die anoniem wil blijven, heeft de rapper voor 10 miljoen dollar aangeklaagd.

Gedwongen tot orale seks

Het nieuws van de aanklacht kwam iets meer dan twee weken geleden naar buiten. Volgens de vrouw zou de rapper samen met een vriend van hem, Bishop Don Juan, haar hebben gedwongen tot orale seks. Het voorval zou in mei 2013 hebben plaatsgevonden na een optreden van Snoop in Anaheim. Juan zou haar na het optreden hebben aangeboden om haar thuis af te zetten. Ze viel in slaap in de auto en toen ze wakker werd, merkte ze dat ze bij Juan thuis was. Bij hem thuis viel ze wederom in slaap, waarna hij haar dwong tot orale seks toen ze wakker werd.

Daarna zou hij haar doorverwezen hebben naar Snoop, omdat hij haar werk zou kunnen bezorgen als model. Ze ging echter naar de wc, waar de rapper binnen zou zijn gekomen en haar tot orale seks zou hebben gedwongen. Uiteindelijk zou hij haar niet hebben aangenomen, omdat ze zou hebben geweigerd seks met hem te hebben.

"Niet plausibel en vals"

Snoop ontkent het misbruik en noemt de aantijgingen "niet plausibel en vals". Hij stelt in de motie, dat in handen is van Rolling Stone, dat de beschuldigingen "te oud zijn om hem te vervolgen". Daarnaast wijzen zijn advocaten erop dat het opvallend is dat de vrouw net voor zijn optreden tijdens de Super Bowl de rapper besloot aan te klagen. Volgens hen zou de vrouw Snoop proberen af te persen en hoopte ze snel betaald te worden, zodat het nieuws over de aanklacht niet naar buiten zou komen.

Ster advertentie
Ster advertentie