Entertainment

Lil Kleine volbracht zijn taakstraf op een begraafplaats: “Er heerst daar respect”

foto: YouTube: Prime Video Nederland
  1. Newschevron right
  2. Lil Kleine volbracht zijn taakstraf op een begraafplaats: “Er heerst daar respect”

Lil Kleine werd in 2022 veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor een mishandeling in een Amsterdamse nachtclub. Bij dit voorval dat plaats vond in 2019, werd een man meermaals geslagen en geschopt door meerdere mannen. De Amsterdamse rapper besloot in het kader van zijn taakstraf te werken op een begraafplaats.

Mishandeling nachtclub

Jorik Scholten, zoals zijn echte naam luidt, ging niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. Echter is hij van mening onschuldig te zijn geweest en hij ontkent in zijn aankomende documentaire geweld te hebben gebruikt op die bewuste nacht. “Iemand liep tegen Jaimie aan, het waren twee studenten, en daar kreeg ik ruzie mee. Toen hebben andere mensen hem geslagen of geduwd, mensen waar ik niet mee was”, aldus Lil Kleine.

Taakstraf begraafplaats

Over zijn besluit om niet in hoger beroep te gaan zegt Jorik: “Ik vind niet dat ik schuldig ben, maar ik dacht, om me die hoofdpijn te besparen, fuck it.” Daarmee legde hij zich neer bij de opgelegde taakstraf. De 29-jarige rapper besloot zijn taakstraf op een begraafplaats te doen omdat er weinig mensen komen. In een tijdsbestek van twee maanden heeft Jorik er twee dagen per week gewerkt. “Je bent er een soort van alleen, op een begraafplaats heerst een beetje respect, of zo.”

Documentaire

Naast het verhaal achter zijn taakstraf zie je in de documentaire ook meer over de mishandeling op zijn ex-vriendin Jaimie Vaes, de eerste ontmoeting na lange tijd met zijn zoontje Lío, en het gesprek tussen de rapper en zijn ouders over zijn turbulente jeugd. De driedelige documentaire is vanaf 19 januari te zien via Amazon Prime.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie