Entertainment

Moordenaar Pop Smoke harteloos na daad: “Heb nergens spijt van”

foto: AFP/YouTube
  1. Newschevron right
  2. Moordenaar Pop Smoke harteloos na daad: “Heb nergens spijt van”

Inmiddels is het alweer vier en een halfjaar geleden dat Pop Smoke op tragische wijze werd vermoord. De 20-jarige rapper werd toen in een gehuurde villa in Los Angeles overvallen. Daarbij werd Pop Smoke fataal geraakt door een kogel. Na een celstraf van ruim vier jaar, verscheen een van de moordenaars onlangs in een interview met Adam22. Daar openbaarde hij geen spijt te hebben van zijn daad.

Geen idee wie Pop Smoke was

De moordenaar, die onder de alter ego Blockstar gaat, deed enkele opzienbarende onthullingen in het interview. Zo vroeg de sidekick van Adam22 of hij fan was van Pop Smoke. Daarop reageerde Blockstar: “Ik had geen idee wie Pop Smoke was. Vlak voor de overval zag ik foto’s op zijn Instagram. Ik dacht toen dat hij een model was of zo.” Ten tijde van de moord was Blockstar verder niet bezig met wie Pop Smoke daadwerkelijk was. “Ik heb mij niet afgevraagd met wie hij gelinkt was of waar hij vandaan kwam. Op het moment van de moord was ik nogal high van de percocets.” Percocets zijn pijnstillers die een verdovend en rustig gevoel geven.

Moord

Na een celstraf van ruim vier jaar is Blockstar weer op vrije voeten. Hij kreeg deze straf omdat hij ten tijde van de moord nog minderjarig was. De moordenaar blikte in het interview terug op de moord. Zo vertelde hij dat hij en zijn mededaders nooit de intentie hadden om iemand te vermoorden. “We namen het risico van zes maanden celstraf omdat we dachten dat de villa leeg was op dat moment.” Zoals bekend bleken er toch mensen aanwezig te zijn in de Airbnb die door Pop Smoke gehuurd werd. Hierover vertelde Blockstar: “Uiteindelijk zaten ze toch in het huis. We waren op dat moment kinderen en er was te veel spanning op dat moment. Daarom zijn er doden gevallen.”

Geen spijt

Blockstar nam in het interview een moment om duidelijk te maken dat hij absoluut geen spijt heeft van zijn daad. De naasten van Pop Smoke hoeven dan ook niet te rekenen op een excuus van hem: “Ik voel me absoluut niet schuldig voor wat ik gedaan heb. Er gaan elke dag mensen dood.” Wel geeft Blockstar aan dat hij wilde dat het nooit gebeurd was, maar van spijt is er absoluut geen sprake.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Het opmerkelijke interview van host Adam22 heeft voor veel boze reacties gezorgd op het internet. Onder de video hebben verschillende mensen aangegeven het een slecht idee te vinden om iemand die een moord heeft gepleegd uit te nodigen. Zo schreef iemand: “Adam22 is zo wanhopig voor spraakmakende content. Dit is het laagste van het laagste.” Een andere persoon in de reacties richtte zijn woorden vooral op de moordenaar: “Deze jongen heeft nog steeds niets geleerd en is mentaal ziek.”

Ster advertentie
Ster advertentie