Entertainment

Biografie over Ronnie Flex verschijnt in juni

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Biografie over Ronnie Flex verschijnt in juni

Nog op zoek naar een goed boek voor de zomermaanden? Ronnie Flex brengt op 20 juni zijn biografie uit. Dat maakt de rapper vandaag bekend via zijn Instagram. Zo'n vier jaar lang werkte schrijver Leon Verdonschot aan het boek met de titel Ronnie: de biografie.

Het leven van Ronnie

Uitgeverij Lebowski maakte in september 2020 al bekend dat Ronnie met een biografie zou komen. Toen was de planning dat het boek in 2021 in de schappen zou liggen, in plaats van 2023. Schrijver Leon Verdonschot volgde de rapper tijdens het jaar dat de coronacrisis uitbrak. Net als voor iedereen, zag het leven van Ronnie er in die periode totaal anders uit. Zo werd zijn nieuwe album uitgesteld en ging ook zijn grootste show tot dan toe, in AFAS Live, niet door. Verdonschot liep onder andere mee tijdens repetities en studiosessies. Daarnaast zijn er vele interessante gesprekken gevoerd die in het boek te lezen zullen zijn. Eerder schreef Leon Verdonschot ook al de biografie van Rico Verhoeven.

Enthousiast

Ronnie Flex is erg enthousiast over zijn biografie. Op zijn Instagram schrijft hij: "Een heel boek over mij. Wow, heel ironisch aangezien ik in mijn leven nog nooit een heel boek heb uitgelezen Leon heeft hier vier jaar met ons aan gewerkt en hij was er overal bij… Zo enthousiast dat dit eindelijk gaat droppen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentaires

Het leven van Ronnie Flex is al vaker gedocumenteerd. In 2017 verscheen de documentaire Ronnie Flex - Alleen met iedereen. Hij werd toen gevolgd tijdens een belangrijke periode in zijn leven: het maken van zijn tweede album en zijn zoektocht naar zijn muzikale identiteit. In 2020 volgde er nog een documentaire met de titel: De vlucht van Ronnie. Die docu laat zien hoe de succesvolle rapper worstelt met het vaderschap, de druk om een nieuw album te maken en zijn depressies. Op Videoland verschenen ook twee seizoenen van een reallifesoap, genaamd Ronnie: De Familie Flex.

Ster advertentie
Ster advertentie