Entertainment

Britney Spears na 13 jaar officieel verlost van curatorschap

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Britney Spears na 13 jaar officieel verlost van curatorschap

Britney Spears is na 13 jaar officieel verlost van het curatorschap van haar vader. Dat bepaalde de rechtbank van Los Angeles gisteren. De zangeres mag weer zelf gaan beslissen over haar financiën en medische keuzes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Beste dag ooit'

"Bij deze is vanaf vandaag het conservatorschap van Britney Jean Spears beëindigd", luidde het oordeel van rechter Brenda Penny, dat werd gevolgd door luid gejuich van honderden fans die zich buiten de rechtszaal hadden verzameld. Spears was zelf niet aanwezig, maar reageerde vrijdagavond via Instagram op het goede nieuws. "Goede God, ik houd zoveel van mijn fans, het is te gek. Ik denk dat ik de rest van de dag ga huilen. Beste dag ooit", klinkt het in de caption.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

13 jaar Curatorschap

Spears had de rechtbank gesmeekt om na dertien jaar eindelijk een einde te maken aan haar curatorschap. Haar vader Jamie Spears had sinds 2008, toen zijn dochter met psychische problemen werd opgenomen in een kliniek, zeggenschap over zijn dochters leven en vermogen. In september vroeg Jamie de rechtbank onverwacht om het toezicht op haar dochter te beëindigen, waarna het curatorschap tijdelijk werd overgenomen door een boekhouder. Gisteren kwam ook daar een einde aan, waardoor Spears eindelijk weer kan beslissen over haar eigen leven.

Ster advertentie
Ster advertentie