Entertainment

Jay-Z ontloopt 67 miljoen dollar aan schadekosten na overwinning in rechtszaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z ontloopt 67 miljoen dollar aan schadekosten na overwinning in rechtszaak

Jay-Z heeft een belangrijke overwinning geboekt in de rechtszaal. Parfumbedrijf Parlux klaagde hem aan voor een gebrek aan promotie van een parfum, wat een schending zou zijn van hun contract uit 2012. Een jury sprak Hov gisteren echter vrij en daarmee ontloopt hij 67 miljoen dollar aan schadekosten te moeten betalen.

De Rechtszaak

De rechtszaak ging over een gebrek aan promotie van Jay-Z's kant voor het parfum 'Gold' uit 2012, waar hij een sponsordeal mee had. Zo zou hij optredens en interviews ter promotie van het parfum hebben afgeslagen, waardoor het parfumbedrijf claimt veel geld te zijn misgelopen. Jay-Z heeft op zijn beurt een aanklacht tegen Parlux ingediend omdat het bedrijf zelf zijn verplichtingen niet zou zijn nagekomen.

Jury overtuigd

"Jullie hebben me aangeklaagd voor iets wat ik niet heb gedaan", zei Jay-Z tijdens de rechtszaak toen hij gehoord werd als getuige. "Ik heb veel gedaan voor de Gold Jay-Z-lancering. Ik had een jaar om deze verplichtingen te voltooien, correct? Ik weet niet of je mijn vraag hebt beantwoord. Ik had een jaar om deze af te ronden, toch?", aldus Jay-Z, toen die beweerde zich netjes aan de contractuele verplichtingen te hebben gehouden.

De jury werd naar verluidt overtuigd door een argument van Jay-Z's advocaat die zich openlijk afvroeg waarom de Roc Nation-CEO in hemelsnaam niet zou willen dat een product met zijn naam erop ten koste van alles zou slagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie