Entertainment

Rechtszaak tussen Kesha en producer gaat aankomende zomer eindelijk van start

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak tussen Kesha en producer gaat aankomende zomer eindelijk van start

Na een juridische strijd van bijna tien jaar tussen Kesha en producer Dr. Luke is er eindelijk een datum geprikt voor een rechtszaak. Het proces begint volge jaar zomer in New York, zo meldt het AP na de uitspraak van een rechter afgelopen vrijdag.

Emotioneel mishandeld

Kesha klaagde de producer in 2014 aan voor onder andere aanranding en mishandeling. Kesha zei in 2005 door Dr. Luke te zijn verkracht en daarna jarenlang emotioneel mishandeld te zijn. De producer ontkent alles en beweert dat de zangeres het verhaal heeft verzonnen om onder haar platencontract uit te komen. Hij diende op zijn beurt toen een tegenaanklacht in voor contractbreuk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijdsgebrek

De rechtbank wees de aanklacht van Kesha over seksueel misbruik af wegens tijdsgebrek en andere juridische kwesties, zo melden Amerikaanse media. Er is nooit een uitspraak geweest over of Dr. Luke schuldig was aan de aanklacht. De rechter in Manhattan heeft destijds ook besloten dat Kesha niet onder haar contract uit kon. In de zomer van 2023 wordt de zaak heropend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie