Entertainment

Ricky Martin gekwetst, maar opgelucht na einde rechtszaak

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ricky Martin gekwetst, maar opgelucht na einde rechtszaak

De neef van de Ricky Martin heeft de aanklacht van huiselijk geweld ingetrokken. Dat meldt TMZ donderdag Hiermee wordt ook het straatverbod tegen Martin ingetrokken en komt de rechtszaak tot zijn einde.

Voor de rechter

De Puerto Ricaanse zanger moest donderdag voor de rechter verschijnen om de aanklacht van zijn neef te bespreken. In deze rechtszaak zou worden besloten of het straatverbod tegen Martin moest worden verlengd. Dit straatverbod werd eerder deze maand opgelegd, toen Sanchez hem aanklaagde vanwege huiselijk geweld. Eerder ging ook rond dat de zanger mogelijk tot vijftig jaar in de gevangenis kon belanden voor beschuldigingen van incest en huiselijk geweld. Martin is vrijgesproken van alle beschuldigingen nadat Sanchez zijn aanklacht heeft ingetrokken.

Seksuele relatie

Sanchez beweerde dat hij zeven maanden een seksuele relatie had gehad met zijn oom. Hij vertelde dat Martin hem begon te stalken toen de relatie tot een einde kwam. Een van de advocaten van Martin noemde de beschuldigingen van incest al eerder 'onwaar' en 'walgelijk'. Ook Martins broer Eric liet weten dat zijn Sanchez 'mentale problemen' heeft en hij niet de waarheid vertelt.

Videoreactie

Een paar uur na de uitspraak liet de zanger van zich horen in een video. Hierin geeft hij aan enorm opgelucht, maar ook gekwetst te zijn. "Helaas kwam de aanval van een familielid. Ik wens hem het beste en ik hoop dat hij het licht ziet. Een leugen kan zoveel aanrichten."

De zanger geeft aan dat hij zich eerder niet tegen deze leugen heeft kunnen verdedigen, omdat hij niks mocht zeggen over de zaak tot hij de rechter onder ogen was gekomen. "Nu is het mijn dag", vervolgt Martin. "Vanaf nu kan ik beginnen met helen. Ik ben erg gekwetst, maar ik ga rust vinden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie