Entertainment

Shakira door Billboard uitgeroepen tot allereerste Latin Woman of the Year

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Shakira door Billboard uitgeroepen tot allereerste Latin Woman of the Year

Shakira wordt door Billboard geëerd als Woman of the Year tijdens de allereerste Mujeres Latinas en la Música, een gala dat draait om vrouwelijke Latin-artiesten.

Mujeres Latinas en la Música

Billboard heeft de twee uur durende muziekspecial, die op 7 mei wordt uitgezonden op de televisiezender Telemundo, in het leven geroepen om vrouwelijke artiesten, producers en creatievelingen die zich inzetten voor inclusie en gendergelijkheid in de Latin-muziekindustrie te vieren.

Op het event zal dus ook Shakira in het zonnetje worden gezet. En het is natuurlijk niet voor niets dat ze tot Woman of the Year wordt gekroond. De 46-jarige superster die al jaren hit na hit scoort wist de afgelopen tijd verschillende records te verbreken. Dat deed ze in 2022 met Monotonía met Ozuna en begin 2023 met haar sessie met Bizarrap. Deze track, waarop ze haar ex Piqué dist, werd de meest gestreamde Latin track in 24 uur ooit op Sportify en ook op YouTube wist geen andere tune ooit zoveel views te pakken in 24 uur.

"Dit is zo'n eer, bedankt!", schrijft Shakira op Twitter over het nieuws dat ze Latin Woman of the Year is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kracht

Volgens Leila Cobo, Billboard's chief content officer for Latin/Español, is Shakira de ultieme vrouw in de muziekindustrie: "Dankzij haar hebben Latijns-Amerikaanse vrouwen over de hele wereld de kracht gekregen om persoonlijke muziek te schrijven en uit te voeren. Ze creëerde helemaal in haar eentje een beweging en is vandaag de dag nog steeds relevanter dan ooit, met gratie, een diepe traditie van teruggeven en enorm talent."

Ster advertentie
Ster advertentie