Entertainment

Monica Geuze doet boekje open over vrijgezellenleven: "Soms is het een eenzaam bestaan"

foto: YouTube: Robbert Rodenburg
  1. Newschevron right
  2. Monica Geuze doet boekje open over vrijgezellenleven: "Soms is het een eenzaam bestaan"

Monica Geuze doet een boekje open over haar leven als vrijgezel en hoe ze dit ervaart. In de YouTube-aflevering van Open Kaart vertelt ze dat dit haar niet altijd even makkelijk afgaat. "Ik heb nu niemand om voor thuis te komen, dat vind ik lastig."

'Eenzaam bestaan'

Monica maakte begin dit jaar bekend dat ze zou stoppen met vloggen en vertelde over haar relatiebreuk met Robbert Kroese. In een openhartig interview vertelt ze dat ze hier best veel moeite mee heeft gehad. "Vooral de fase van het intense verdriet heeft echt heel lang geduurd. Ik dacht steeds: 'Het is nou toch wel een keer klaar?', maar het heeft echt heel lang geduurd", zegt ze.

De onderneemster vertelt dat het in de zomer weer wat beter met haar ging en dat ze ook weleens kon genieten van het vrijgezellenleven. Maar nu het kouder wordt en de feestdagen voor de deur staan, merkt Monica dat het nu wel weer iets lastiger wordt. "Af en toe denk ik van: 'Ik vind het ook weleens een eenzaam bestaan. Dat is wel lastig, ja."

'Alleen op de bank'

Monica had los van een partner altijd haar dochtertje om haar heen, waardoor ze zich nooit eenzaam hoeft te voelen. Sinds kort is dat anders, omdat haar dochter nu een langere tijd bij haar vader doorbrengt. "Als ik nu weleens thuis kom na werk zit ik in mijn eentje op de bank. Ik heb niemand om voor thuis te komen, op dit moment", aldus de voormalig vlogster.

Monica geeft aan dat ze heel veel lieve vrienden en familie heeft die vaak langskomen, maar "dat ieder mens uiteindelijk op zoek is naar die persoon om je leven mee te kunnen delen". De onderneemster laat weten dat ze weer openstaat voor een persoon om haar leven mee te delen. "Je wil gewoon iemand om voor thuis te komen en om samen het leven aan te gaan. Dat zou ik ook wel graag weer willen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daten

Monica vond haar meest recente liefde via een exclusieve dating-app, maar denkt niet dat dit de manier is om haar potentiële nieuwe partner te ontmoeten. "Het is heel leuk en dat swipen is heerlijk tijdverdrijf. Een ordinaire vleeskeuring. In het begin ben je veel meer van: ik ga eens even kijken. Op den duur denk je: ik heb met twintig gasten zo’n dom gesprek gehad, ik heb daar geen kracht meer voor." Ze neemt haar volgende potentiële partner in ieder geval wel heel erg serieus. "Als ik nu een man tegenkom waarvan ik denk: we gaan dit doen, dan wil ik er ook alles aandoen om het te laten lukken. Een relatie gaat namelijk niet vanzelf."

Rust gevonden

Monica heeft in ieder geval geen haast bij het vinden van een nieuwe liefde, omdat ze heeft ervaren dat ze ook alleen kan zijn. "Ik ben sinds mijn zeventiende nooit langer dan twee of drie maanden single geweest. Dat is wel een patroon dat ik wil gaan verbreken voor mijn dertigste. Ik denk dat een tijd alleen ook wel goed is om te kijken naar wat je wil, wie je bent en wat je echt belangrijk vindt. Dus daar heb ik ook wel een soort rust in gevonden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie