Entertainment

A$AP Rocky pleit onschuldig voor schieten van voormalig A$AP Mob-lid

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. A$AP Rocky pleit onschuldig voor schieten van voormalig A$AP Mob-lid

A$AP Rocky heeft A$AP Relli naar eigen zeggen niet neergeschoten. Op maandag pleitte de rapper onschuldig in de rechtszaak die tegen hem loopt. Hij werd beschuldigd van mishandeling met een halfautomatisch vuurwapen en het persoonlijke gebruik van een vuurwapen tijdens een schietpartij in 2021.

A$AP Rocky onschuldig

A$AP Rocky, die eigenlijk Rakim Mayers heet, verscheen voor de rechtbank met zijn twee advocaten. De rapper verliet vervolgens de zaal zonder een verklaring af te leggen. Volgens zijn advocaten is Rocky "cool als een komkommer" en kijkt hij er naar uit om het proces af te ronden, zodat hij weer van zijn gezin kan genieten. Rihanna, met wie Rocky twee kindjes heeft, zou volgens Heat World hebben geuit dat ze bang was om alleenstaande moeder te worden.

“We hebben veel bewijs waarvan we een sterk vermoeden hebben dat de aanklagers daar geen weet van hebben”, aldus zijn advocaat. De volgende hoorzitting vindt plaats op 6 maart.

Beschuldigd

In de rechtszaak werd beweerd dat A$AP Rocky en A$AP Relli hadden afgesproken om hun meningsverschillen op te lossen. Na een woordenwisseling trok A$AP Rocky zijn vuurwapen en loste hij twee schoten. A$AP Relli liep daarbij lichte verwondingen op.

De artiest werd op 20 april 2022 aangehouden, nadat hij samen met Rihanna terugkwam van een vakantie. Direct nadat hun privéjet geland was, werd de rapper gearresteerd. De politie van Los Angeles doorzocht na de arrestatie ook nog het huis van A$AP en vond daar meerdere vuurwapens. Volgens de rechter zou er genoeg bewijs zijn om Rocky te vervolgen.

Ster advertentie
Ster advertentie