Entertainment

Kanye West en Drake kondigen gezamenlijk benefietconcert aan

foto:  Liam Goodner / shutterstock.com Kathy Hutchins / Shutterstock.comfoto:  Liam Goodner / shutterstock.com Kathy Hutchins / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Kanye West en Drake kondigen gezamenlijk benefietconcert aan

Kanye West en Drake hebben de strijdbijl begraven. Onlangs werd Ye al gespot bij de One Dance-rapper thuis. Nu zullen de twee samen optreden tijdens een benefietconcert voor de Amerikaanse gevangene Larry Hoover.

Larry Hoover

Grote kans dat de naam Larry Hoover je niet zo snel iets zegt. Larry is een bekende bendeleider uit Chicago die sinds 1997 een levenslange gevangenisstraf uitzit voor betrokkenheid bij een moord in 1973. Het voormalig bendelid is inmiddels zeventig jaar en heeft zijn leven gebeterd. Vanuit de gevangenis stelt hij al jarenlang geweld onder bendes aan de kaak en maakt hij zich hard voor onderwijs voor jonge bendeleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede kans

Veel mensen, waaronder Kanye en Drake, vinden dat Larry een tweede kans verdient. Met een benefietconcert willen de rappers geld ophalen voor een vervroegde vrijlating. "Met dit evenement krijgen we niet alleen aandacht voor onze zaak, maar bewijzen we ook hoeveel we kunnen bereiken als we onze trots opzij zetten en samenkomen", vertelde Kanye aan diverse Amerikaanse media.

Eerste optreden sinds Astroworld

Het benefietconcert Free Larry Hoover vindt plaats op 9 december. Het zal voor Drake zijn eerste optreden worden sinds hij op het podium stond bij Astroworld begin november. Bij dit festival kwamen meerdere mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond door gedrang.

Ster advertentie
Ster advertentie