Entertainment

Ed Sheeran kampte met drugs- en alcoholproblemen en leed aan depressies

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ed Sheeran kampte met drugs- en alcoholproblemen en leed aan depressies

Ed Sheeran heeft zich in een openhartig interview uitgelaten over de donkere periodes in zijn leven. In gesprek met muziektijdschrift Rolling Stone vertelt hij over zijn depressies en zijn drank- en drugsgebruik in het verleden. ''Ik verdronk in de golven en kwam er niet meer uit'', vertelt hij onder andere in het interview.

Regelmatig drugsgebruik

Vanaf zijn grote doorbraak op zijn 24e begon hij regelmatig met het gebruiken van drugs. De Britse singer-songwriter dronk toen al erg veel en zag dat vrienden om hem heen drugs gebruikten. Sheeran: ''Ik dacht: hoe erg kan het zijn? Dan wordt het ineens een gewoonte die je eerst eens per week hebt, daarna één keer per dag en later nog vaker.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afkicken

Twee maanden voor de geboorte van zijn eerste dochter Lyra (2), zei zijn vrouw Cherry tegen hem: ''Wil je echt dat iemand anders mij naar het ziekenhuis moet rijden als het zover is?'' Dat zorgde ervoor dat hij voorgoed stopte met drank en drugs. Zijn goede vriend Jamal Edwards overleed aan de gevolgen van een cocaïneverslaving. ''Ik zou nooit, maar dan ook nooit meer iets aanraken. Dat is gewoon respectloos naar hem toe'', aldus Sheeran.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf een verslaving hebt? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Quote

Ik zou nooit, maar dan ook nooit meer iets aanraken

Ed Sheeran

Depressie

De zanger kampte ook met depressieve periodes. Toen een goede vriend Shane Warne vorig jaar maart overleed, werd hij zeer depressief. ''Ik had destijds het gevoel dat ik niet meer wilde leven. Dat heb ik in mijn leven al meerdere keren gehad. Ik verdronk in golven en kwam er niet meer uit'', vertelt hij.

Dankzij zijn vrouw Cherry besloot hij om met een therapeut te gaan praten. Sheeran: ''Mensen in Engeland vinden het raar om naar een psycholoog te gaan. Maar ik denk dat het heel nuttig is om met iemand te kunnen praten en gewoon je hart te luchten en je daar niet schuldig over te voelen.''

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie