Entertainment

Ye tegen paparazzi: "Geef me percentage van wat jullie aan mijn imago verdienen"

foto: Liam Goodner/Shutterstockfoto: Liam Goodner/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ye tegen paparazzi: "Geef me percentage van wat jullie aan mijn imago verdienen"

Veel artiesten zitten niet te wachten op paparazzi en ook Ye heeft er niet altijd zin in. Online gaat er een video rond van de 44-jarige artiest waarin hij aan paparazzi-fotografen in Miami uitlegt waarom hij een percentage van hun geld zou moeten krijgen.

Percentage

Ye wil dat elke beroemdheid een percentage krijgt dat wordt verdiend met paparazzi-foto's en interviews. "Jullie mogen ons fotograferen zonder te betalen. Daar ga ik verandering in brengen", aldus Ye op het vliegveld tegen een groep fotograferen.

"Ik bedoel het niet op een negatieve manier. Jullie kunnen ons volgen en op elk moment buiten ons hotel staan. Wij krijgen geen percentage van de foto’s waaraan jullie verdienen. Daar ga ik verandering in brengen."

Zonder toestemming

Volgens de huidige wet mag er zonder toestemming foto's worden gemaakt van beroemdheden, zolang de foto's in een openbare omgeving worden geschoten. Ook daar wil Ye verandering in brengen. "Ik ga ervoor zorgen dat we onze rechten krijgen. Ook wij zijn echte mensen."

Respect

De rapper vindt het belangrijk dat beroemdheden en paparazzi het gesprek blijven aangaan. "Ik respecteer jullie werk. Mijn vader was fotograaf bij een krant. Ik hou van paparazzi, maar als Amerikanen moeten we elkaar respecteren. We moeten de trots terugbrengen naar dit land."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie