Entertainment

Moeder overleden Takeoff start rechtszaak wegens onrechtmatige dood

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Moeder overleden Takeoff start rechtszaak wegens onrechtmatige dood

Tatiana Davenport, de moeder van de overleden Takeoff, heeft woensdag een rechtszaak wegens onrechtmatige dood aangespannen tegen de eigenaars van 810 Billiards & Bowling Houston, de locatie waar haar zoon vorig jaar werd neergeschoten. Volgens Rolling Stone beschuldigt Davenport de venue ervan nalatig te zijn geweest in het bieden van adequate beveiliging.

Geen beveiligingsmaatregelen

Het fatale incident vond plaats in de vroege ochtenduren van 1 november 2022, toen een ruzie escaleerde in een schietpartij waarbij Takeoff, die zelf eigenlijk niet eens betrokken was bij het conflict, dodelijk werd geraakt.

Uit de aangifte blijkt dat de locatie geen "screeningprocedures heeft gevolgd of beveiligingsmaatregelen heeft getroffen" die de kans op criminele activiteiten hadden kunnen verlagen. Davenport en haar advocaat stellen dat de eigenaars van de locatie op de hoogte hadden moeten zijn van het "aanzienlijke aantal gewelddadige misdrijven" in de nabije omgeving. "Bovendien hebben de gedaagden na eerdere misdrijven nagelaten de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen om de veiligheid tijdens het specifieke evenement en de aanwezigen te verzekeren."

Schadevergoeding

Davenport eist een flinke schadevergoeding voor het verlies van haar zoon. "Ze doet aanspraak op alle soorten vergoedingen die toegestaan zijn binnen de Texaanse wet: van compensatoire tot bijzondere vergoedingen en van economische tot gevolgschadevergoedingen", aldus de Rolling Stone.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doodgeschoten

De 28-jarige Takeoff, wiens echte naam Kirshnik Khari Ball was, werd doodgeschoten in Houston (Texas) op het verjaardagsfeestje van een vriend waar nog zo'n veertig andere mensen aanwezig waren. Takeoff zou naar verluidt vanwege een conflict om een dobbelspel door zijn hoofd geschoten zijn. Hij overleed ter plekke. Volgens de politie was de rapper echter niet betrokken bij de ruzie die voorafging aan de schietpartij. De kogels die dus eigenlijk niet voor hem bedoeld waren, werden hem fataal en kostten hem zijn leven.

De belangrijkste verdachte in de dood van Takeoff is Patrick Xavier Clark. Hij werd in december gearresteerd en mocht de gevangenis vervolgens op borgtocht verlaten door een som van een miljoen dollar te betalen. Afgelopen maand werd Clark officieel beschuldigd van de moord op de overleden rapper. In afwachting van zijn proces staat hij momenteel onder huisarrest.

Ster advertentie
Ster advertentie