Entertainment

Bad Bunny koopt huis voor 10-jarige overlevende van Uvalde-schietpartij

foto: Instagram: @correa_family_foundation
  1. Newschevron right
  2. Bad Bunny koopt huis voor 10-jarige overlevende van Uvalde-schietpartij

Bad Bunny heeft geholpen om een huis te kopen voor Mayah Zamora, een 10-jarige overlevende van de vreselijke schietpartij op een basisschool in Uvalde eerder dit jaar. De muzikant heeft samen met andere reggaeton-artiesten geld gedoneerd zodat het meisje en haar familie op een veiligere plek kunnen wonen.

Ondraaglijk gedachte

Bad Bunny, die momenteel de meest gestreamde artiest ter wereld is, zette zich in voor Mayah vanwege haar angst om terug te keren naar haar eigen woning. Gedurende haar 66-daagse verblijf in het ziekenhuis kwam ze er namelijk achter dat haar huis zich slechts enkele straten van de woning van de schutter bevond. Volgens MLB.com vond ze het om die reden een ondraaglijk gedachte om terug te keren naar haar oorspronkelijke wijk.

Leven weer opbouwen

Het nieuws van Mayah's toekomstige huis werd onthuld tijdens een honkbalwedstrijd in Houston Astros, waar Mayah de eerste ceremoniële pitch gooide. "We hebben de financiering veiliggesteld om een nieuw huis te bouwen voor Mayah en haar familie op een locatie waar ze zich veilig en comfortabel voelt", schreef de Correa Family Foundation in een bericht op Instagram. "We hopen dat dit een kans is voor Mayah en haar familie om hun leven weer op te bouwen, nieuwe herinneringen te maken en een mooie toekomst tegemoet te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Backstage chilling

Bad Bunny en zijn Good Bunny Foundation, die hij opzette samen met collega-reggaetonmuzikanten Wisin en Yandel, kregen veel lof voor de genereuze donatie om Mayah te helpen. De Puerto Ricaanse artiest ontmoette de 10-jarige Mayah en haar familie tijdens zijn concert op 9 september in Dallas, Texas. Volgens Fuse TV trakteerden Bad Bunny en zijn team Maya en haar familie op een privésuite, diner en een bijzondere backstage-experience.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schietpartij Uvalde

Met een woning in een andere omgeving hopen Mayah en haar familie de vreselijke schietpartij sneller achter zich te kunnen laten. Bij de schietpartij op de basisschool in Uvalde vielen op 24 mei 21 doden, onder wie 19 kinderen die tussen de 7 en 10 jaar oud waren. Salvador Ramos werd uiteindelijk door de politie gedood. Het is nog altijd onduidelijk wat zijn motief was voor de afschuwelijke daad.

Ster advertentie
Ster advertentie