Entertainment

Kanye West koopt het huis waarin hij opgroeide en zo ziet het eruit

foto: YouTube: Architectural Digest
  1. Newschevron right
  2. Kanye West koopt het huis waarin hij opgroeide en zo ziet het eruit

Kanye West heeft een van zijn eerste aankopen als officiële miljardair gedaan. En dat is een bijzondere, want hij heeft zijn ouderlijk huis in Chicago gekocht! Voor zo'n $225.000 is hij de nieuwe eigenaar van de woning waarin hij als kind leefde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gedoe

Kanye's moeder Donda kocht het huis in de wijk South Shore de jaren 80 en verkocht het weer in 2004. Sinds die tijd was er veel gedoe en stond het huis jaren leeg, aldus reporter Dennis Rodkin in een video van WGN News.

Het huis werd in 2016 gekocht door rapper Rhymefest, met wie Kanye samenwerkte voor de stichting Donda's House. Hij wilde er een kunstlocatie voor jongeren van maken. De twee kregen ruzie, omdat Rhymefest claimde dat Ye zowel het huis als de jeugd in Chicago in de steek had gelaten. "Later werd aangekondigd dat ze het huis zouden neerhalen, omdat het goedkoper zou zijn om een nieuw huis te bouwen dan om het op te knappen", vertelt Rodkin.

Terug bij Ye

Inmiddels lijkt alles opgelost en heeft Kanye het huis nu dus in zijn bezit. Hij zal het voor zo'n $60.000 gaan renoveren. Wat hij er vervolgens mee gaat doen - verkopen, verhuren of alsnog gebruiken als kunstlocatie voor de jeugd - is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie