Entertainment

Onder anderen Jake Paul, Lil Yachty en Akon aangeklaagd voor illegale cryptoreclame

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Onder anderen Jake Paul, Lil Yachty en Akon aangeklaagd voor illegale cryptoreclame

Meerdere Amerikaanse beroemdheden zijn in de problemen gekomen door het illegaal promoten van cryptomunten. Onder anderen Jake Paul, Lil Yachty, Akon, Ne-Yo, Soulja Boy en Lindsay Lohan zijn aangeklaagd door waakhond SEC.

Aangeklaagd

De beroemdheden zouden hun social media-accounts hebben gebruikt voor het aanprijzen van twee cryptomunten, zonder dat ze daarbij hadden vermeld dat ze betaald werden om reclame te maken. Lil Yachty en Akon hebben een schikking getroffen. Paul, die geen schikking trof, moest het meeste betalen: 100.000 dollar.

Ook de investeerder achter de twee munten is aangeklaagd. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan wash trading. Daarbij koopt en verkoopt een investeerder op korte termijn voor hetzelfde bedrag hetzelfde aandeel in een munt, waardoor de schijn wordt gewekt dat er wordt gehandeld in een munt.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat beroemdheden worden aangeklaagd voor het promoten van cryptomunten. Eerder werden onder anderen Matt Damon, Tom Brady en Kim Kardashian aangeklaagd voor illegale cryptoreclame.

Ster advertentie
Ster advertentie