Entertainment

Mula B over disstrack 'Meesterplusser': "Uit respect voor Frenna doe ik die niet meer bij shows"

foto: YouTube: Rookworst de Podcast
  1. Newschevron right
  2. Mula B over disstrack 'Meesterplusser': "Uit respect voor Frenna doe ik die niet meer bij shows"

Mula B heeft zich in Rookworst de Podcast uitgelaten over zijn disstrack naar Frenna. Zo legt hij in gesprek met Hef uit waarom hij Meesterplusser de beste Nederlandse disstrack ooit vindt. Verder gaat Mula B ook dieper in op zijn huidige band met Frenna en vertelt hij dat ze weer cool met elkaar zijn. "Uit respect voor hem doe ik de disstrack niet meer bij mijn shows."

Meesterplusser

Tijdens Rookworst zijn Kingsize, Poke, Mula B en Hef onder meer in gesprek over de beste disstracks van Nederlandse bodem. Ze noemen een aantal disses, zoals die van Nino, Kempi, Mini Thug en Negativ, voordat ze de track Meesterplusser bespreken. "Misschien lijk ik echt een narcist, maar ik vind 'Meesterplusser' wel de beste disstrack die ooit in Nederland is gemaakt", zegt Mula B, die vervolgens uitlegt waarom hij dat vindt. "Als je kijkt naar de tekst en de intensiteit van de tune... Ook de beat is superhard en rijmtechnisch zit het gewoon goed in elkaar. Verder is het ook de enige disstrack in Nederland die 'goud is gegaan'."

foto: YouTube: Rookworst de Podcast

Groei als artiest

Volgens Mula B was de impact van Meesterplusser ook groter dan bij de andere disstracks. De rapper nam op de track geen blad voor zijn mond en ging er keihard in. "Het was een beef tussen twee mensen die op dat moment aan de top stonden. Gewoon één tegen één, dat vond ik mooi." Mula legt uit dat hij zich ook op muzikaal gebied ontwikkelde door zijn Haagse collega Frenna te dissen. "Ik had het gevoel dat ik door die track een nieuw level bereikte als artiest. Wanneer je vanuit je emoties gaat werken, gaan je hersenen anders bewegen." Zo is Mula soms nog steeds verbaasd over hoe hij de track heeft gemaakt. "Ik vind het echt hard geworden. Soms luister ik 'Meesterplusser' terug en dan denk ik nog steeds: wow."

Beef Mula B en Frenna

De beef tussen Mula B en Frenna is een van de meest spraakmakende hiphopruzies uit de recente geschiedenis. De twee kregen het met elkaar aan de stok na een item van Supergaande in 2016, waarna ze beiden bij 101Barz naar elkaar sneerden. Dat leidde ertoe dat Frenna de disstrack 777 uitbracht en Mula B daarop reageerde met Meesterplusser. De beef ontplofte toen volledig en zorgde ervoor dat hiphopfans door het hele land niet meer om de ruzie heen konden.

Quote

Frenna is misschien wel de beste artiest met wie ik gewerkt heb.

Respect voor elkaar

Bij iedere show blies Mula B vervolgens het dak eraf met zijn genadeloze tune Meesterplusser, die luidkeels werd meegezongen door zijn fans. Hoewel veel van zijn beseffers tot op de dag van vandaag nog graag zouden zien dat Mula B Meesterplusser performt bij zijn shows, kiest de rapper er bewust voor om dat niet te doen. "Veel mensen vragen me bij optredens nog steeds om de track te doen. Maar uit respect voor Frenna doe ik dat niet meer." Inmiddels hebben de twee Haagse rappers de strijdbijl allang begraven en hebben ze zelfs verschillende tunes met elkaar uitgebracht, zoals Viraal en Broski's. Ondanks hun spraakmakende verleden is Mula B erg onder de indruk van Frenna's kwaliteiten, vertelt hij aan Hef. "Hij is misschien wel de beste artiest met wie ik gewerkt heb. Als Frenna en ik samen de studio induiken, komt er altijd iets tofs uit. Die man is echt van een ander level."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie