Entertainment

Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

Famke Louise heeft haar woord gehouden en Diederik Gommers bezocht in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ze plaatste een foto van de ontmoeting op Instagram.

Jinek

Vorige week zaten de twee tegenover elkaar in het RTL 4-programma Jinek, nadat Famke Louise zich samen met een aantal andere BN'ers had aangesloten bij de #ikdoenietmeermee-actie. De zangeres lichtte dit toe in de uitzending door onder andere te stellen dat de eerste lockdown geen effect heeft gehad, en dat het kabinet met de coronamaatregelen meer de jongeren treft dan andere generaties. Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), stelde in diezelfde uitzending voor om met haar en andere influencers in gesprek te gaan over de virusaanpak. Famke Louise beloofde toen om langs te komen en die belofte is ze nu nagekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen jongeren aanspreken

Gommers laat in een reactie aan de NOS weten enthousiast te zijn over het gesprek. "Het was een leuk, opbouwend gesprek," zegt hij. "Eigenlijk zijn we het over een hoop dingen eens. We maken ons allebei zorgen om corona, maar vooral ook over het draagvlak voor het beleid onder jongeren." Samen willen ze die jongeren zien aan te spreken. "Het is nog even uitzoeken hoe we dat gaan doen, maar we hopen samen de gevoelige snaar te raken."

Excuses

Verschillende artiesten en influencers uitten met de #ikdoenietmeermee-actie kritiek op het coronabeleid en zeiden zich niet meer aan de regels te willen houden. Er ontstond veel ophef over de actie en een aantal influencers krabbelden zich terug, onder wie Famke Louise. Op Instagram bood ze haar excuses aan en beloofde zich te laten voorlichten over het coronavirus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie