Entertainment

Royce de Vries uit kritiek op Life of Yvonne na verzoek aan ziekenhuispersoneel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Royce de Vries uit kritiek op Life of Yvonne na verzoek aan ziekenhuispersoneel

Royce de Vries, advocaat en zoon van Peter R. de Vries, heeft kritiek geuit op de werkwijze van Yvonne Coldeweijer van juicechannel Life of Yvonne. In de hoop meer 'nieuws' te verzamelen over de medische situatie van journalist Marc van der Linden plaatste zij gisteren namelijk een oproep in haar Instagram Story met de vraag of er nog 'spionnen' in het VU medisch centrum in Amsterdam zijn. Zo'n verzoek gaat volgens Royce - en met hem vele anderen - veel te ver.

'Spionnen in het ziekenhuis'

Marc van der Linden ligt in het Amsterdamse ziekenhuis vanwege een herseninfarct. Gisteren plaatste hij een foto met update over zijn situatie op zijn Instagram. Yvonne, die bekendstaat er alles aan te doen om aan verse juice te komen, repostte die foto met de tekst: "Kennen wij nog spionnen in het VUmc, want ik zou hier graag iets over willen vragen."

Grensoverschrijdend gedrag?

Royce laat nu op Twitter weten dat hij deze actie niet vindt kunnen. "Even een oproep plaatsen of het ziekenhuispersoneel informatie wil delen over een patiënt… Juicekanalen hebben vaak de mond vol over grensoverschrijdend gedrag van anderen, maar hoe moeten we dit dan noemen?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Rapporteer die vrouw'

Ook Marc van der Linden zelf reageerde op Yvonne's oproep. "Hoe hoerig om aandacht kun je zijn?", schreef hij in een Insta Story. "Ze roept het integere VU-personeel op tot het plegen van een misdaad (openbaar maken medisch dossier). Rapporteer die vrouw."

Daarop reageerde Yvonne vervolgens weer met een Story met daarin de tekst: "Wilde gewoon ff weten hoe je aan dat blauwe oog was gekomen, maar heb al van VUmc-spionnen gehoord dat je met je hoofd op een punt bent gevallen, Marc. Veel beterschap."

Life of Yvonne

foto: Instagram @lifeofyvonne

Reactie ziekenhuis

Het ziekenhuis heeft op Twitter laten weten op de hoogte te zijn van Yvonne's oproep. "De privacy van onze patiënten is van groot belang", schrijven ze. "We gaan ervan uit dat onze medewerkers vanwege hun medische beroepsgeheim nooit informatie delen met anderen."

Tegen RTL Boulevard zegt een woordvoerder dat de zaak verder niet onderzocht wordt. "Ik kan me niet voorstellen dat er dingen gedeeld zijn. Als wij aanwijzingen krijgen dat informatie gelekt zou zijn via medewerkers, dan komt er onderzoek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek juicechannels

Het is niet de eerste keer dat mensen zich afvragen of juicechannels, en met name die van Yvonne, niet te ver gaan in hun zoektocht naar roddels. Zo lag Yvonne begin dit jaar nog onder vuur toen ze beelden en gevoelige informatie over de gijzeling in de Amsterdamse Apple Story deelde. Later gaf ze aan daar spijt van te hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie