Entertainment

Enorme vraag naar Yeezy-sneakers ondanks einde Adidas en Kanye West samenwerking

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Enorme vraag naar Yeezy-sneakers ondanks einde Adidas en Kanye West samenwerking

Adidas heeft onlangs voor maar liefst 508 miljoen euro aan Yeezy-sneakers verkocht aan enthousiaste sneakerliefhebbers. Deze iconische sportschoenen waren overgebleven na het beëindigen van de succesvolle samenwerking tussen het Duitse sportmerk en Kanye West. De samenwerking werd stopgezet vanwege antisemitische uitspraken van de artiest. Hierdoor kwam Adidas te zitten met een grote voorraad Yeezy-sneakers.

Yeezy

Eind mei gingen een deel van de Yeezy-sneakers in de verkoop. Klanten waren ontzettend enthousiast. In een korte tijd heeft Adidas naar verluidt vier miljoen paar sneakers verkocht, wat een totale opbrengst van meer dan een half miljard dollar opleverde. Deze informatie komt van anonieme bronnen die het gemeld hebben aan de Britse zakenkrant Financial Times. Adidas zelf heeft nog niet officieel bevestigd of dit klopt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opbrengst

Een positieve ontwikkeling is dat een deel van de opbrengst naar goede doelen zal gaan. Adidas heeft al enkele organisaties geselecteerd, waaronder stichtingen die zich inzetten tegen racisme en antisemitisme, en het Philonise and Keeta Floyd Institute for Social Change, opgericht door de nabestaanden van George Floyd. Naast de donaties aan goede doelen zal Adidas ook een deel van de winst aan Ye uitbetalen vanwege contractuele verplichtingen. Bovendien zal het bedrijf geld reserveren om de kosten te dekken die voortkomen uit het beëindigen van de samenwerking, zoals ontslagen, juridische kosten en de sluiting van productiefaciliteiten.

Imago

Het succes van deze eerste verkoop heeft de zorgen bij Adidas weggenomen over het mogelijk negatieve imago van het Yeezy-merk na Ye's antisemitische uitspraken. Het sportmerk zal naar verwachting in de toekomst nog meer Yeezy-sneakers verkopen.

Ster advertentie
Ster advertentie