Entertainment

Ye aangeklaagd voor geweldpleging vanwege telefoonincident

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ye aangeklaagd voor geweldpleging vanwege telefoonincident

Ye is door een fotograaf aangeklaagd voor geweldpleging en nalatigheid. Het gaat om een incident uit januari, waarbij Ye na een ruzie met een vrouw haar telefoon op de grond gooide. De paparazzo zegt dat ze door het incident getraumatiseerd is en eist een schadevergoeding, meldt TMZ.

Het incident

Op 28 januari dook een video op van Ye die het verkeer blokkeert om vervolgens richting de camera te lopen van de vrouw die nu aangifte heeft gedaan. Ye vraagt de filmende vrouw om te stoppen met filmen, waar de vrouw geen gehoor aan geeft. Ze verdedigt haar keuze door te zeggen: "Je bent een beroemdheid." Vervolgens pakt Ye de telefoon van de vrouw af om deze op straat te gooien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De aanklacht

De vrouw claimt getraumatiseerd te zijn, doordat Ye haar met een "vernietigende blik" aankeek. Daarnaast zou ze ervoor hebben gevreesd dat hij een wapen had. Door deze ervaring zou ze haar werk als paparazzo niet meer kunnen doen en dus inkomsten mislopen.

Naast een schadevergoeding wil de vrouw ook dat de rapper een verbod krijgt op het "aanraken, irriteren of bedreigen" van fotografen in het algemeen. Eerder bracht TMZ nog het nieuws naar buiten dat de vrouw geen aangifte wilde doen, maar ze is blijkbaar van gedachten veranderd.

Ster advertentie
Ster advertentie