Entertainment

Elon Musk opnieuw allerrijkste persoon op aarde

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk opnieuw allerrijkste persoon op aarde

Elon Musk is weer de rijkste persoon op aarde volgens de Bloomberg Billionaires Index. De Tesla, SpaceX en Twitter-topman passeert Bernard Arnault, de Franse bestuurder van luxeconcern LVMH, bekend van kledingmerk Louis Vuitton en Moët & Chandon-champagne.

Koppositie

Met zijn vermogen dat net iets hoger ligt dan dat van de Louis Vuitton-miljardair, is Musk weer de meest vermogende persoon ter wereld. Het vermogen van Musk is nu 192 miljard dollar (180 miljard euro), terwijl Arnaults vermogen op bijna 187 miljard dollar wordt geschat. De twee miljardairs wisselden sinds eind vorig jaar al van koppositie. Dat Musk opeens weer de rijkste is, komt doordat LVMH-aandelen woensdag 2,6 procent in waarde daalden en het vermogen van de 74-jarige Arnault dus ook.

Vermogen

Het vermogen van de 51-jarige Musk groeide dit jaar al met 55 miljard dollar, vooral doordat de waarde van Tesla-aandelen flink groeide. Sinds begin dit jaar steeg de koers van Tesla met 88 procent.

Toen Musk vorig jaar Twitter overnam voor 44 miljard dollar, ging het even minder met het vermogen van de miljardair. Musk claimde zelf dat de waarde van Twitter binnen een paar maanden sinds zijn komst was gehalveerd.

Ster advertentie
Ster advertentie