Games & gadgets

Elon Musk claimt dat waarde Twitter is gehalveerd sinds hij eigenaar is

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk claimt dat waarde Twitter is gehalveerd sinds hij eigenaar is

Volgens Elon Musk is Twitter nog maar 20 miljard dollar (zo'n 18,55 miljard euro) waard. Dat is minder dan de helft van het bedrag waarvoor Musk het bedrijf kocht in oktober.

E-mail

In een e-mail aan werknemers, onderschept door The New York Times, informeert Musk zijn werknemers over de gezakte waarde van het social media platform. Daarin waarschuwt hij dat Twitter in een kwetsbare financiële positie verkeerd, waarbij het op een gegeven moment slechts vier kaanden kan duren voordat het geld op raakt.

20 miljard

In de e-mail worden werknemers ook geïnformeerd over een nieuw programma voor aandelencompensatie. Daaruit blijkt dat de aandelen worden toegekend op basis van de waarde van 20 miljard dollar. Desondanks blijft Musk in de e-mail optimistisch en schrijft dat Twitter op een dag 250 miljard dollar waard zal zijn.

Kosten besparen

Musk is sinds de overname druk bezig geweest met de reorganisatie van het bedrijf. Zo werd tijdens de eerste ontslaggolf bijna de helft van het personeel ontslagen. Daarna stopte hij met het betalen van de huur voor andere kantoren dan die in San Francisco. Hierom werd het bedrijf eerder al uit een pand in Seattle gezet.

Ster advertentie
Ster advertentie