Entertainment

Hoger beroep Murda in Turkije verplaatst naar najaar

foto: YouTube: Murda
  1. Newschevron right
  2. Hoger beroep Murda in Turkije verplaatst naar najaar

Het hoger beroep van Murda in de zaak over de verheerlijking van cannabisgebruik in zijn songteksten is verplaatst naar dit najaar. Dat heeft de manager van de rapper laten weten aan ANP. Waarom en naar welke datum is nog niet duidelijk.

Celstraf

Murda werd afgelopen april in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden, omdat hij in zijn nummers zou aansporen tot het gebruik van cannabis. In 2021 begon het Turkse OM hier een onderzoek naar en in oktober van dat jaar werd hij opgepakt op het vliegveld van Istanboel.

Hoger beroep

Murda liet kort na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan. "De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien", zei hij destijds. "Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shows in Turkije

Het uitstellen van het hoger beroep houdt Murda niet tegen om door te gaan met optreden. Volgende week trapt hij zijn DUA Tour af in het Amsterdamse Paradiso, om vervolgens door Europa te touren. Ook zouden er shows in Turkije gepland worden, aldus zijn manager. "Zolang het hoger beroep loopt, zijn wij onschuldig en kunnen wij vrij in- en uitreizen en onze klussen voortzetten."

Ster advertentie
Ster advertentie