Entertainment

Borgsom voor Young Thug geweigerd

foto: YouTube: iHotTheDirtTv
  1. Newschevron right
  2. Borgsom voor Young Thug geweigerd

Young Thug blijft voorlopig achter de tralies zitten. Een rechter bepaalde gisteren dat de rapper niet met een borgsom vrij mag komen, omdat hij zowel "een gevaar voor de gemeenschap" als een "vluchtrisico" zou zijn.

Young Thug "het gevaarlijkst"

De aanklagers beweren dat Young Thug de medeoprichter is van een "criminele straatbende", genaamd YSL, die verantwoordelijk is voor meerdere moorden, schietpartijen en carjackings in de afgelopen tien jaar. Ze beweren ook dat YSL de criminele activiteiten promootte in hun muziek en op sociale media.

Volgens een aanklager is Young Thug "het gevaarlijkst", omdat hij het voor het zeggen heeft bij YSL. "Hij is degene waar we allemaal bang voor zijn. Hij is 'King Slime'", aldus de advocaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zaak

Begin mei werden Young Thug en Gunna samen met andere YSL-leden opgepakt op verdenking van deelname aan een straatbende. Ook worden de rappers ervan verdacht de RICO Act, een Amerikaanse federale wet gericht op afpersing, te hebben geschonden. Rapper Yak Gotti wordt verder verdacht van de moord op Donovan Thomas Jr in 2015. Naar verluidt was Thomas Jr een rivaliserend bendelid en had Young Thug de auto gehuurd die gebruikt werd voor het plegen van de moord. In totaal werden 28 YSL-leden opgepakt.

Ster advertentie
Ster advertentie