Entertainment

Cassie reageert op video van mishandeling door Diddy: "Ben nog altijd herstellende"

foto: Cassie via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Cassie reageert op video van mishandeling door Diddy: "Ben nog altijd herstellende"

Cassie heeft via Instagram gereageerd op de beelden die vorige week van haar rondgingen. In de video, die door CNN werd vrijgegeven, is te zien hoe haar ex-partner Diddy haar heftig mishandelde in de gang van een hotel. Op Instagram bedankt Cassie iedereen voor hun steunbetuigingen en spreekt ze zich uit over wat voor impact de relatie met Diddy op haar heeft gehad.

Cassie reageert op Diddy

In een verklaring schrijft Cassie dat alle steunbetuigingen die ze heeft ontvangen haar jongere zelf een veilig gevoel hebben gegeven. "Al deze liefde heeft gezorgd voor een plek waarin mijn jongere ik rust kan krijgen en zich veilig kan voelen. Toch is dit nog maar het begin." De zangeres vervolgt haar verhaal met dat huiselijk geweld een groot probleem is en haar voor altijd heeft veranderd. "Het heeft mij gemaakt tot iemand waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou worden. Met heel veel werk ben ik beter geworden, maar ik zal nog altijd moeten herstellen van mijn verleden."

In haar tekst vraagt Cassie haar volgers dan ook om slachtoffers meteen te geloven wanneer zij zich uitspreken over huiselijk geweld. "Het is heel zwaar om de waarheid naar buiten te brengen over een situatie waarin je machteloos was. Ik voel mee met de mensen die nog steeds in angst leven. Reik uit naar deze mensen en verbreek alsjeblieft niet het contact met hen. Niemand zou hier alleen doorheen moeten gaan."

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Bij Filomena kun je ook (anoniem) terecht voor hulp, zonder bewijs van aangifte of een wachtrij. Op dinsdag en donderdag kun je binnenlopen bij het inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.30 uur bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Je hoeft dan alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt. Op andere dagen en tijden kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier. (Let op: Vanaf 3 juni 2024 verhuist Filomena naar een andere locatie.)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beelden Diddy en Cassie

Diddy heeft vorige week met een video gereageerd op de beelden die rondgingen. Hierin zei hij te walgen van zichzelf en dat hij hiervoor hulp heeft gezocht. Op social media vonden velen dat zijn excuses niet gemeend leken. Ook wordt de rapper niet vervolgd voor de mishandeling, omdat de zaak verjaard zou zijn.

De beelden dateren uit 2016 en daarop is te zien dat Diddy Cassie zeer hardhandig mishandelt. Zo gooide de artiest en ondernemer uit New York zijn toenmalige vriendin op de grond waarop hij haar tot tweemaal toe trapte. Daarnaast sleurde hij haar ook over de gang. Dit gewelddadige tafereel speelde zich af op de gang van een hotel in Los Angeles. Volgens Cassies advocaat bevestigen de beelden dat Diddys gedrag "roofzuchtig is". "Woorden schieten tekort om de moed en vastberadenheid uit te drukken die mevrouw Ventura heeft getoond door dit aan het licht te brengen", aldus haar advocaat.

Ster advertentie
Ster advertentie