Entertainment

Jandino reageert op FC Kip-kritiek: "Waarom wil je mij kapot maken?"

foto: Nando Leaks
  1. Newschevron right
  2. Jandino reageert op FC Kip-kritiek: "Waarom wil je mij kapot maken?"

Jandino heeft gereageerd op alle commotie rondom zijn nieuwe restaurant FC Kip. De ondernemer ontving namelijk kritiek op het internet, omdat de prijzen van zijn restaurant te hoog zouden zijn. Bij Real Talk met Fernando ontkracht hij dit allemaal en zegt hij teleurgesteld te zijn in de leugens die zijn verspreid.

Succes van FC Kip

Twee weken geleden was het dan zover: FC Kip, het restaurant, werd geopend. Jandino vertelt dat hij niet had gedacht dat het restaurant meteen zo succesvol zou zijn. "De kranten schreven dat ik tien jaar te laat zou zijn en dat ik het restaurant moest openen toen ik nog veel meer op televisie kwam. Toen begon ik te twijfelen of de zaak inderdaad niet te groot was, omdat ik het pand vier jaar geleden had opgekocht en de grootte hiervan vooral gebaseerd was op mijn bekendheid van toen."

Uiteindelijk bleek zijn onzekerheid niet gegrond te zijn. Het restaurant trok namelijk duizenden mensen en sinds de opening staan er iedere dag weer gigantische rijen voor de deur. Dit zorgde ervoor dat het restaurant na dag zes moest sluiten om de keuken te verbouwen en groter te maken. "Toen we weer heropenden werd in de media en op het internet gezegd dat de menu's 47 euro zouden zijn. We hebben niet eens menu's. Je kunt voor 47 euro kopen, maar voor twaalf euro heb je ook heel veel eten."

Leugens

Volgens Jandino is FC Kip een stuk goedkoper dan zijn concurrenten. En dat terwijl hij een duurdere inkoopprijs heeft, omdat alles volgens hem vers en halal is. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik wil dat FC Kip voor iedereen is." Dit wordt naar zijn mening door zijn concurrenten als een bedreiging gezien. "Het gebeurt dan op zo'n gemene manier: er wordt dan een artikel geplaatst waarin staat dat ik zulke hoge prijzen zou hebben. Dat wordt dan door alle andere kranten opgepakt, waardoor mensen echt gaan denken dat ik 47 euro voor een menu zou vragen. Even serieus, hoe kan een menu 47 euro kosten?".

Hij vertelt in het interview dat hij daarna contact heeft gehad met een journalist die het nieuws klakkeloos heeft overgenomen. "Ik vroeg of hij langs was geweest bij het restaurant en toen zei hij dat dit niet lukte door de lange rijen. Hij zag het nieuws over de prijzen online staan en heeft het toen gewoon overgenomen. Waar halen deze mensen het lef vandaan? Ik ben een jonge ondernemer en we hebben een enorme zaak met negentig man personeel. Hoezo wil je mij kapot maken? Ik stuurde namelijk daarna de echte prijzen en toen ze diezelfde journalist: oh een grote bucket kip is bij jullie maar 19,95 euro terwijl dit bij de concurrent 44 euro is."

Meer vestigingen

Toch is Jandino ontzettend blij dat hij zijn droom eindelijk heeft kunnen verwezenlijken. Hij vertelt namelijk dat hij al lange tijd het idee voor het restaurant had, maar dat het even duurde om dit op te zetten. Zo kon hij niet meteen de juiste partner vinden die in zijn idee geloofde en werd het hem nog een stuk moeilijker gemaakt door de pandemie. Uiteindelijk is het hem allemaal gelukt en is hij nu zelfs al aan het kijken naar nieuwe vestigingen. "Mijn doel is om vanaf de eerste maand van het nieuwe jaar gesprekken te voeren over meerdere restaurants over de hele wereld. We hebben nu al aanvragen van de eilanden, zoals Aruba en Curaçao. Maar ook België, Suriname en er wordt zelfs gesproken over Istanboel. Ergens zie ik het gewoon gebeuren."

Hij vertelt dan ook dat hij hoopt samen te werken met jonge ondernemers om hen kansen te geven, maar ook nog meer mensen te inspireren. "Ik denk dat wij met zijn allen iets gaan bouwen voor de kinderen van onze kleinkinderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie