Entertainment

F1rstman over veel geld verdienen met muziek: "Ik heb veel domme keuzes gemaakt"

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. F1rstman over veel geld verdienen met muziek: "Ik heb veel domme keuzes gemaakt"

In een gloednieuwe aflevering van de podcast Real Talk sprak Fernando met niemand minder dan F1rstman. Tijdens het interview vertelde de rapper uitgebreid over zijn opkomst als artiest, over alle hectiek die bij zijn doorbraak kwam kijken en wat voor impact veel geld verdienen met muziek heeft gehad op zijn leven.

Negatieve sleur

F1rstman vertelt dat zijn carrière pas echt van de grond kwam na de release van zijn eerste single Round & Round met Dyna in 2015. In de drie jaren daarna had hij naar eigen zeggen een run waarin hij tot wel 300 shows per jaar deed. "Er was bijna geen evenement in Nederland waar ik niet op de line-up stond." Het succes leverde F1rstman niet alleen een hoop nieuwe vrienden, gezelligheid en geld op, maar ook een hoop negativiteit.

In 2018 merkte de rapper dat hij in een negatieve sleur terecht was gekomen. "Ik kwam in een sleur van een bepaalde lifestyle terecht waar ik eigenlijk geen deel van uit wilde maken. Er gebeurde teveel in die lifestyle. Te veel drama, roddels, schandalen en veel gefeest." Met name dat laatste leverde hem "veel hoofdpijn" op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Nog nooit zoveel geld gezien"

F1rstman vertelt dat hij in diezelfde periode ook onnodig veel geld heeft uitgegeven aan onder andere kleding, vakanties en auto's. Volgens hem had dat ook deels te maken met het feit dat hij op zo'n jonge leeftijd veel geld verdiende. "Ik was 21 en had nog nooit zoveel geld gezien. Ik dacht gewoon bij mezelf: ik kan dit gewoon gaan uitgeven. Er was ook niemand die me afremde, want ik was mijn eigen baas. Ik gaf veel uit aan chillen, vakanties, kleding, drank in de club, enzovoorts. Het was leuk en ik heb ervan genoten, maar als ik kijk naar de bedragen die ik heb uitgegeven, denk ik: ik had al twee of drie huizen kunnen kopen van dat geld."

Dure lessen

Terugkijkend op die periode na zijn doorbraak zegt F1rstman dat hij veel heeft geleerd van de fouten die hij destijds heeft gemaakt. "Ik heb heel veel dure lessen moeten leren. Ik heb veel domme keuzes gemaakt, maar aan de andere kant zie ik het ook als lesgeld. Als je uit een leven komt waarin je niet gewend bent om veel geld te zien, duurt het even voordat je leert hoe je met geld om moet gaan. Het is belangrijk dat je daarin wordt begeleid en bij mij duurde het even voordat ik iemand had die mij een wake-up call gaf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie