Entertainment

The Game daagt Eminem uit: "Want 50 Cent kan sowieso niet rappen"

foto: YouTube: UPROXX Video
  1. Newschevron right
  2. The Game daagt Eminem uit: "Want 50 Cent kan sowieso niet rappen"

In de aankomende aflevering van Fresh Pair legt The Game onder meer uit waarom hij Eminem vorige maand tijdens de Drink Champs-podcast uitdaagde voor een rapbattle. De trailer van de aflevering geeft alvast een voorproefje en daarin is te zien dat de rapper uit Compton het ook op 50 Cent heeft gemunt.

Beste rapper ter wereld

Het waren hectische weken voor The Game, die onder meer bekend is van zijn tracks Hate It Or Love It en How We Do met 50 Cent. Sinds zijn interview bij Drink Champs heeft de rapper uit Compton veel over zich heen gekregen. Fresh Pair-host Just Blaze vraagt aan The Game hoe hij zelf terugkijkt op de afgelopen periode.

"We leven nu in een wereld waarin je niet hardop mag zeggen dat je jezelf beter vindt dan anderen", zegt The Game, terwijl hij ondertussen vergelijkingen maakt tussen Kobe Bryant en Michael Jordan. "Kobe zei ook altijd dat hij niet vergeleken wilde worden met Michael. Hij wilde zijn eigen naam vestigen en vond zichzelf de beste. Daar is niks mis mee. Hetzelfde geldt voor mij: ik heb mezelf altijd verteld dat ik de beste rapper ter wereld ben."

Competitie

The Game gaat verder en vertelt dat hij de rapgame ziet als een competitie. Wie zijn mannetje wil staan, moet openstaan voor hevige concurrentie. Dat is volgens hem ook de manier om te kunnen groeien als artiest. "Alles wat we doen op het niveau waarop wij actief zijn, is een soort competitie. Usain Bolt rent niet in zijn eentje over de baan tijdens de Olympische Spelen. Het zijn andere atleten die hem proberen te verslaan, die hem de drive geven om de beste te zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

50 Cent

Toen Just Blaze vroeg waarom The Game zich specifiek op Eminem richtte, zei hij dat zijn oude rivaal 50 Cent "niet kan rappen". Vandaar dat hij zijn aandacht op een van 50's vrienden richt. "Als het op rap aankomt, kan 50 Cent me niet overtreffen. Je vriend (Eminem, red.) kan echter wel rappen. Niemand durft Eminem te vuren, omdat iedereen denkt dat Eminem beter is dan de rest. Nou, ik wil actie en ik wil het graag vandaag nog."

Eminem

The Game erkende tijdens de Drink Champs-podcast dat er veel mensen zijn die Eminem een betere rapper vinden dan hij. De rapper uit Compton wil echter niet meegaan in die conclusie. "Ik geef Eminem ook zijn credits. Hij is goed. Maar voor zover het gaat om wie er een betere rapper is, dan ben ik het daar niet mee eens", zei The Game. "Eminem is niet beter dan ik, bro. Ik ben beter dan hij. Ik heb het gezegd en ik blijf het herhalen. Het is wat het is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie