Entertainment

'Ye en Adidas sluiten deal om overgebleven Yeezy's te verkopen'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Ye en Adidas sluiten deal om overgebleven Yeezy's te verkopen'

Kanye West en Adidas hebben een nieuwe overeenkomst gesloten om alle resterende Yeezy-sneakers te verkopen. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Geen nieuwe Yeezy-collectie

Naar verluidt stelt de nieuwe deal Adidas in staat om alle bestaande Yeezy-producten te promoten en te verkopen onder de voorwaarden die vermeld stonden in het vorige contract met Ye. Verder zou er in de overeenkomst zijn opgenomen dat er geen nieuwe Yeezy-collectie meer komt. Naar schatting heeft Adidas nog zo'n half miljard dollar aan onverkochte Yeezy-producten liggen.

De nieuwe deal tussen Ye en Adidas is vooral bedoeld om de financiële schade te beperken nadat het sportmerk de samenwerking met de rapper beëindigde vanwege zijn antisemitische uitspraken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerking beëindigd

Adidas liet op 25 oktober vorig jaar in een openbare verklaring weten de samenwerking met Ye te stoppen vanwege zijn antisemitische uitspraken. "Adidas tolereert geen antisemitisme of enige andere vorm van haatspraak. Ye's recente uitspraken en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk." Naast Adidas zetten ook Gap, Balanciaga, Foot Locker, zijn agentschap en nog meer bedrijven de samenwerking met hem stop.

Doorgaan met verkoop

Eind oktober kwam het nieuws naar buiten dat Adidas van plan was om door te gaan met de verkoop van alle bestaande Yeezy-producten zonder dat Ye's naam eraan verbonden was. Zo zouden de Yeezy-ontwerpen uitgebracht worden als officiële Adidas-producten, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen.

Ster advertentie
Ster advertentie