Entertainment

Adidas vreest halvering van winst door einde samenwerking met Ye

foto: Liam Goodner/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Adidas vreest halvering van winst door einde samenwerking met Ye

Adidas laat weten rekening te houden met een lagere winst nu de samenwerking met Ye abrupt tot een einde is gekomen. De jaarwinst wordt mogelijk zelfs gehalveerd.

Gehalveerd

Het bedrijf maakt woensdag bekend dat de jaarwinst in 2022 op ongeveer 250 miljoen euro zal uitkomen. Dat is een halvering van de in oktober voorspelde 500 miljoen euro. Adidas-CFO Harm Ohlmayeyer laat in een verklaring weten dat Adidas een uitdagend jaareinde kent. Volgens hem is onder andere de vraag van consumenten in westerse landen afgenomen.

Ye

De Yeezy-samenwerking tussen Ye en Adidas was miljarden waard en een van de succesvolste collecties voor het Duitse sportmerk. Eind oktober beƫindigde Adidas de samenwerking met Ye vanwege antisemitische uitlatingen van de artiest. Ye lag echter al langer in de clich met Adidas. De ruzie ging onder andere over Yeezy winkels. Ye wilde meerdere filialen openen en hij beschuldigde Adidas en Gap dat ze zich niet aan hun beloftes hielden om zijn droom te volbrengen. Ook zou Adidas achter zijn rug om Yeezy Day hebben georganiseerd, waarbij oude modellen van de Yeezy-schoen opnieuw werden uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie