Entertainment

S10 over Songfestival: "Werd ook vaak gefilmd terwijl ik dat niet wilde"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. S10 over Songfestival: "Werd ook vaak gefilmd terwijl ik dat niet wilde"

S10 heeft net als de rest van Nederland met veel verbazing gekeken naar de ontwikkelingen rondom Joost Klein en het Eurovisie Songfestival. Dat vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. De 23-jarige zangeres deed in 2022 zelf mee aan het Europese evenement en laat weten dat haar persoonlijke grenzen destijds óók niet altijd werden gerespecteerd. "Ik werd ook vaak gefilmd terwijl ik dat niet wilde."

S10 over situatie Joost Klein

S10 vindt het lastig om een oordeel te vellen over de situatie van Joost Klein, omdat ze niet weet wat er is gebeurd. In plaats daarvan kijkt ze liever naar haar eigen ervaringen. "Wat ik wel weet, is dat de druk zo ongelooflijk hoog ligt." De zangeres geeft toe dat ze de impact van het Songfestival heeft onderschat. "Het vraagt heel veel van je. Ik ben een beetje tegen de lamp gelopen, maar gelukkig had ik goede mensen om mij heen die er voor me waren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Het Songfestival is niet makkelijk'

Volgens S10 zijn er tijdens het Songfestival heel veel procedures die je moet volgen. "Het is als artiest altijd moeilijk om concessies te moeten doen en dingen uit handen te geven. Maar als er dan ook nog veel regels zijn waar je je aan moet houden, is dat gewoon heel zwaar." De 22-jarige herinnert zich dat ze regelmatig dingen moest doen tegen haar wil in. "Ik kan zeggen dat je heel vaak gefilmd wordt terwijl je dat niet wil. Dat is iets wat heel moeilijk is. Het gebeurt in de backstage area en je kunt daar niet aan ontsnappen."

Joost Klein, die zijn beide ouders op jonge leeftijd verloor, kwam afgelopen maandag terug in Nederland. "Ik hoop dat hij een goed vangnet heeft, want het is belangrijk om 'even je schouders omlaag te doen'."

Reden Joost Klein gediskwalificeerd

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over het incident dat ervoor heeft gezorgd dat Joost Klein werd gediskwalificeerd van de finale van het Eurovisie Songfestival. De Zweedse journalist Torbjörn Ek, werkzaam bij de krant Aftonbladet, sprak maandag met RTL en zei dat Joost erg agressief was richting een filmende vrouw. "Ik kan niet zeggen dat hij heeft geprobeerd om haar te slaan, maar volgens onze bronnen maakte hij een vuistbeweging in haar richting. Hij zou er ook op de één of andere manier voor hebben gezorgd dat haar camera is gebroken."

Joost Klein mocht afgelopen vrijdag niet deelnemen aan de juryshow en de repetities voor de finale, nadat bekend werd dat er een incident achter de schermen had plaatsgevonden. In plaats van het optreden van de 26-jarige Nederlander werd een herhaling van zijn show van donderdag vertoond. Zaterdagmiddag werd bekend dat hij definitief werd uitgesloten van deelname aan de finale van het Songfestival.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Europapa' populairder dan ooit

Ondanks dat Joost Klein zijn droom om in de finale van het Songfestival te staan in duigen zag vallen, is hij door het incident juist populairder dan ooit te voren geworden. Zijn track Europapa behaalde op 11 mei zelfs meer dan 2,5 miljoen streams in één dag. Daarmee belandde hij op plek 38 in de wereldwijde Spotify Top 50, iets wat nog geen enkele Nederlandse artiest ooit is gelukt. Daarnaast stond hij in veel Europese landen bovenaan de lijst met meest gestreamde nummers, waaronder in Nederland, België en Letland.

foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie