Entertainment

Drake's ghostwriter Quentin Miller: "Het was alsof ik er niet toedeed"

foto: YouTube: VladTV
  1. Newschevron right
  2. Drake's ghostwriter Quentin Miller: "Het was alsof ik er niet toedeed"

De hiphopwereld was in 2015 in shock toen Meek Mill onthulde dat Drake zijn eigen teksten niet schreef. De Canadese rapper zou daarvoor zogenoemde ghostwriters betalen. Een van die schrijvers zou Quentin Miller zijn. De rappers losten hun problemen een aantal jaar geleden op en kunnen inmiddels goed met elkaar overweg, maar Miller ervaart nog steeds grote gevolgen vanwege het 'schandaal'. Daarbij komt dat de publishingdeal die hij tekende zo slecht was dat hij "nooit een cent ontvangen" heeft voor zijn werk met Drake.

Handelswijze Meek Mill

In een recent interview met VladTV vertelt Miller dat hij vooral verrast was door hoe Meek Mill zijn werk openbaarde. "Het was alsof ik er niet toedeed." De ghostwriter onthulde eerder dat hij ook met Meek samenwerkte aan tracks. "We kenden elkaar, maar hij gaf daar niks om. Hij schoof mijn gevoelens aan de kant om Drake maar te kunnen exposen."

Miller kan geen begrip opbrengen voor de handelswijze van Meek. "Maar hoe zit het dan met mij? Hoe zit het met het feit dat ik mijn gezin moet onderhouden en ik mijn hele leven in deze shit heb gestopt?"

Geloofwaardigheid

Miller probeert met zijn uitspraken duidelijk te maken dat Meek zijn carrière in één klap kapotmaakte. "Ik werkte met Drake, een guy die letterlijk op het punt stond om mijn leven te veranderen." Door de onthullingen van Meek maakte Drake de keuze om de samenwerking met Miller te beëindigen. "Hij wilde zijn geloofwaardigheid niet verliezen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vreselijke deal

Als Miller de tijd kon terugdraaien, had hij de situatie op voorhand anders aangepakt. "Ik bevond me in een vreselijke deal. Maar ik wilde mezelf gewoon bewijzen en dacht dat het geld later wel zou komen. Vandaar dat ik de deal tekende."

Uiteindelijk ontving Miller naar eigen zeggen geen betalingen voor de tracks waar hij voor Drake aan had gewerkt en stond zijn toekomst op losse schroeven. "Gelukkig heb ik in die periode andere mensen gevonden waar ik voor kon werken en kon ik zwart betaald worden, zodat ik mijn familie kon voeden. Maar dat geld komt niet in de buurt van waar ik normaal gesproken bij Drake recht op zou hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie