Entertainment

Najib Amhali haalt diploma verslavingskunde: "Haal hier veel voldoening uit"

foto: ANP Kippafoto: Instagram @najibamhali
  1. Newschevron right
  2. Najib Amhali haalt diploma verslavingskunde: "Haal hier veel voldoening uit"

Je bent nooit te oud om te leren, dat bewijst Najib Amhali maar weer eens. Hij heeft namelijk zijn diploma verslavingskunde gehaald, zo deelt hij op Instagram. "Nooit gedacht dat ik het op mijn 51e nog in me had, maar sinds ik betrokken ben bij Recovery Mental Healthcare wil ik graag anderen helpen die kampen met een verslaving."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen kliniek

Najib opende tijdens de coronapandemie een afkickkliniek, nadat hij eerder al openhartig over zijn eigen drank-, drugs- en gokverslaving vertelde. Dat leverde toen zoveel reacties op, dat hij besloot anderen te willen gaan helpen. "De dm's stroomden binnen van mensen die m'n verhaal herkenden of vroegen hoe je hulp kon zoeken. Toen ik die ging beantwoorden, dacht ik: ik moet een groter platform hebben", vertelde hij destijds tegen Fernando.

Voldoening

Door het behaalde diploma mag Najib nu aan het werk als begeleider en daarmee zet hij een volgende stap in zijn missie. "Ik haal hier zoveel voldoening uit, dus voor iedereen die echt iets wil: je doet je stinkende best, dan gaat het je lukken. Winnaars zijn verliezers die nooit opgeven."

Meerdere verslavingen

In een FunX-video vertelde Najib vorig jaar over zijn gokverslaving, die gepaard ging met een drank- en drugsverslaving. "Voor mij was het drank, drugs en gokken. Dat laatste deed ik vaak online wanneer ik thuiskwam van een show. Ik ging achter mijn computer zitten met een fles drank, een lijntje en vervolgens ging ik gokken. Die verslavingen gingen allemaal samen."

In Fernando's podcast Real Talk vertelde de comedian eerder dat hij op zijn dieptepunt vier zakjes coke per dag gebruikte. "Ik ben wel eens vier dagen lang wakker gebleven door de coke. Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet en ik wil niet meer terug naar die periode. Lager kon ik niet zinken. Ik heb gejankt en gedacht van: ik kom er niet meer uit. Ik zag dat ik niks meer deed met mijn kinderen en dacht: wat ben ik voor een waardeloze vader en echtgenoot?” Inmiddels is Najib clean, nadat hij eindelijk zijn probleem onder ogen durfde te komen: "Ik ontkende alles en dat is het eerste wat je moet doen als je beter wilt worden: bekennen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf verslaafd bent? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Ster advertentie
Ster advertentie