Video

Najib Amhali over zijn verslavingen: "Voor mij was het drank, drugs en gokken"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Najib Amhali over zijn verslavingen: "Voor mij was het drank, drugs en gokken"

Zo nu en dan een gokje wagen in de casino kan in veel gevallen geen kwaad. Het wordt echter problematisch als je meerdere keren per week aan het gokken bent. De nieuwe Wet op de kansspelen maakt het er ook niet makkelijker op. Zo zijn steeds meer jongeren online gaan gokken en worden ze met behulp van influencers door de overheid zelfs aangemoedigd om het te doen. FunX-reporter Ouassima dook in de wereld van gokken en sprak onder andere met Najib Amhali over zijn gokverslaving, hoe een gokverslaving zich uit en wat het mentaal met je doet.

7.000 euro met één klik

Najib Amhali behaalde grote successen als comedian, maar heeft gedurende zijn carrière langdurig geworsteld met zijn gokverslaving. In zijn geval gaf hij duizenden euro's uit op een dag. "Voor mij was het drank, drugs en gokken. Dat deed ik vaak online wanneer ik thuiskwam van een show. Ik ging achter mijn computer zitten met een fles drank, een lijntje en vervolgens ging ik gokken. Die verslavingen gingen allemaal samen. Een nuchter mens zou denk '7.000 euro met één klik? Je bent niet goed bij je hoofd'"

Belonend effect

Neuropsycholoog Anneke Goudriaan vertelt dat het beloningssysteem in het menselijke brein ervoor zorgt dat mensen zich prettiger voelen als ze geld winnen. Echter blijft het voor veel gokkers enkel bij het verlangen om geld te winnen en geven ze uiteindelijk meer uit dan ze winnen. "Geld is een hele sterke beloner, omdat je er van alles mee kunt kopen. Als je geld wint ga je je er ook prettiger van voelen. Daarnaast heeft het ook een belonend effect op je hersenen vóórdat je weet of je geld wint of verliest."

De gehele aflevering is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie