Entertainment

Lil Wayne en Kodak Black op Trumps lijst om gratie te verlenen

foto: Twitter: HipHopDX
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne en Kodak Black op Trumps lijst om gratie te verlenen

Trump zou een lange lijst hebben gemaakt met personen aan wie hij graag gratie zou willen verlenen voordat hij het Witte Huis verlaat. Ook Lil Wayne en Kodak Black zouden op deze lijst staan.

Lil Wayne

Dat meldt Bloomberg. De lijst zou behoorlijk lang zijn, met daarop een aantal (ex-)collega's, familieleden en dus ook celebrities. Lil Wayne stak zijn steun voor Donald Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen niet onder stoelen of banken, wat hem zelfs zijn relatie kostte, door een foto op Twitter te plaatsen na een ontmoeting met de president. Een aantal van zijn fans hadden daar kritiek op, maar wellicht had Weezy een persoonlijke reden om de president te ontmoeten. Er loopt namelijk nog een aanklacht tegen de rapper, voor een incident uit 2019 waarbij er een geladen wapen werd gevonden in zijn privévliegtuig. Hij riskeert hierdoor nog altijd een 10 jaar lange gevangenisstraf, wat een presidentieel pardon van Trump ongedaan zou kunnen maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kodak Black

Kodak zit nog altijd vast voor het vervalsen van papieren om een vuurwapen te bemachtigen. Een paar maanden geleden smeekte hij Trump al om hem uit de gevangenis te halen, omdat hij daar gemarteld zou worden door beveiligers. Meerdere rappers, zoals Lil Yachty, pleitten eerder al voor de vrijlating van Kodak Black en het lijkt erop dat Trump hier mogelijk gehoor aan gaat geven voordat hij het Witte Huis verlaat. Kodak Black zou namelijk ook op de lijst staan om gratie verleend te krijgen. Alle presidentiële pardons van Trump worden momenteel nog onderzocht door advocaten omdat zij vrezen dat dit nieuwe beschuldigingen zou kunnen aanwakkeren op het gebied van belemmering van de rechtsgang.

Ster advertentie
Ster advertentie