Entertainment

Tory Lanez gaat weer in beroep tegen zijn straf voor beschieting Megan Thee Stallion

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez gaat weer in beroep tegen zijn straf voor beschieting Megan Thee Stallion

Tory Lanez heeft wederom een poging gewaagd om zijn veroordeling aan te vechten. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die in handen zijn van de Amerikaanse journalist Meghann Cuniff. De Canadese rapper zit momenteel een celstraf van tien jaar uit voor het beschieten van Megan Thee Stallion.

"Onjuiste toelating van bewijsmateriaal"

Tory Lanez diende afgelopen maandag een 103 pagina's tellend document in bij de rechtbank. In het document draagt de rapper verschillende argumenten aan waarom er in zijn rechtszaak sprake zou zijn van "onjuiste toelating van bewijsmateriaal" en "vervolginswangedrag". Ook komt de verklaring van Tory's persoonlijke chauffeur erin terug. Die stelde dat de rapper een vuurwapen probeerde af te pakken van Megan Thee Stallions vriendin Kelsey Harris. Hij heeft echter niet gezien wie de schoten heeft gelost.

Volgens journalist Cuniff komen Tory's argumenten grotendeels overeen met de argumenten in zijn motie voor een nieuw proces. Die motie werd in mei vorig jaar verworpen door de rechtbank in Los Angeles. "Het meest verrassende aan dit document is hoe snel het werd ingediend. Dit zou kunnen betekenen dat we tegen het einde van het jaar een beslissing van de rechtbank zullen hebben", aldus Cuniff.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beschieting

Tory is in augustus vorig jaar tot tien jaar cel veroordeeld voor het schietincident dat plaatsvond op 12 juli 2020. Megan Thee Stallion werd toen, na een feestje in Kylie Jenners huis in Los Angeles, slachtoffer van een schietincident waarbij ze meerdere keren in haar voet werd geschoten. Ze moest direct naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. Niet veel later liet ze weten dat het Tory Lanez was die het wapen had afgevuurd. De twee zouden samen met vriendin Kelsey en een bodyguard in de auto hebben gezeten, waarna er een discussie ontstond die uit de hand liep. Nadat Megan uit de auto stapte, zou Tory Lanez tegen haar hebben geschreeuwd, waarna hij begon te schieten.

Ster advertentie
Ster advertentie