Events

Show je talent op ADE Beats en laat je inspireren door o.a. Sevn Alias, Chuckie, Hef en Hudson Mohawke

  1. Newschevron right
  2. Show je talent op ADE Beats en laat je inspireren door o.a. Sevn Alias, Chuckie, Hef en Hudson Mohawke

Op vrijdag 21 oktober vindt de tweede editie van ADE Beats plaats in de Melkweg in Amsterdam. ADE Beats is een jaarlijkse conferentie voor hiphop, bass en beats, waarbij belangrijke (inter)nationale namen hun kennis delen met het publiek. Deze dag biedt jou de perfecte mogelijkheid om te netwerken met professionals uit de scene.

Meet the pro's

Heb je een tof idee of ben je bezig met een uniek muzikaal project? Tijdens Meet the Pro's krijg je de kans om je werk te pitchen aan belangrijke Nederlandse boekers en programmeurs. Onder andere Joost van Abeelen (Woo Hah!), Stanley Bish (SPEC.), Glen Faria (Trifecta), Mohamed Fouradi (Cloud 9) en Dieuwertje Heuvelings (Spotify) zullen jou beoordelen. Wil je muziek laten horen? Neem dan je eigen apparatuur mee!

Demolition

Tijdens Demolition kun jij de competitie aangaan met andere muzikale talenten. Drop je demo en krijg te horen wat de professionals hierover te zeggen hebben. Tim Beumers is de moderator van deze sessie en de aanwezige professionals zijn onder andere Snelle Jelle en DJ MoCity. Je maakt kans op toffe prijzen, zoals Ableton Live 9, een DJ-set, een MIDI-controller of speakers.

business

Naast de interactieve sessies, zijn er ook hele toffe sprekers die jou alles kunnen vertellen over hun ervaringen. Akwasi zal spreken over zijn carrière en zijn label Neerlands Dope. Behalve de creatieve kant, zal hij ook de zakelijke kant van zo'n label bespreken, zoals het omgaan met muziekrechten en copyright. Vincent Reinders zal vertellen over zijn streamingdienst 22Tracks. De playlists worden gecureerd door grote dj-namen uit Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs. Verder zijn ook Puma en Daily Paper aanwezig om te praten over fashion en muziek.

Q&A

Er is een Q&A met Hudson Mohawke. Hij is als producer getekend op het label van Kanye West, GOOD Music. Er kunnen vragen worden gesteld over zijn belangrijke internationale rol in de elektronische muziek. Ook Anthony Saleh is aanwezig, de manager van onder andere Nas en Future.

Puna presents

Ook Puna komt langs met verschillende Nederlandse producers, zoals Boaz van de Beatz, Spanker, Luca Vialli, Outtatown en Snelle Jelle. Zij werkten met grote artiesten, zoals Young Thug, Lil Yachty, Chief Keef, M.I.A. en Major Lazer. Tijdens Puna Presents zullen ze spreken over hun internationale samenwerkingen. Ook de oprichter van Puna.nl, Adai O'Bryan, zal aanwezig zijn.

HEVN

De nieuwe hiphopsensatie Sevn Alias en de Nederlandse hiphoplegende Hef gaan elkaar interviewen. Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen in de Nederlandse hiphopscene? Sevn en Hef gaan vrijdag 21 oktober om 15.00 het gesprek met elkaar aan.

Talkshow

Verder zal ook Noisey aanwezig zijn voor een talkshow met onder andere Mohamed Fouradi, Glen Faria, Pim Lauwerier, Jiggy Djé, Rotjoch en Dieuwertje Heuvelings. Om alvast in de stemming te komen host Noisey donderdag 20 oktober een dag vol showcases van onder anderen Def Major, SBMG, Kevin, Amartey, Mafe en Lil Saint.

Lees hier meer over ADE Beats.

Ster advertentie
Ster advertentie