Films, Series & TV

Netflix komt met baanbrekende serie over zwarte Italiaanse jongeren

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met baanbrekende serie over zwarte Italiaanse jongeren

Netflix heeft de trailer gedropt van een bijzondere nieuwe Original-serie. In Zero wordt namelijk voor het eerst het verhaal van zwarte Italiaanse jongeren verteld. De serie gaat over een verlegen jongen (Giuseppe Dave Seke) die allerlei moeilijkheden zoals racisme meemaakt, maar dan ontdekt over een unieke superkracht te beschikken. Hij kan namelijk onzichtbaar worden en de echte intenties van mensen doorzien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rap

Rap zal een grote rol spelen in het verhaal, dat zich afspeelt in de buitenwijken van Milaan. "Want dat is de taal van onze generatie", aldus Antonio Dkele Distefano (28), een van de schrijvers van Zero. De Italiaan met Angolese roots was voordat hij schrijver werd zelf ook rapper. "Het kan omgevingen omschrijven die mensen niet altijd te zien krijgen, zoals de Milanese buitenwijken. Het is mijn taal."

Deuren openen

Er worden weinig tot nooit verhalen verteld over hoe het is om als zwart persoon in Italië te leven. Laat staan verhalen die een internationaal publiek bereiken. Films en series met zwarte personen in de hoofdrol zijn dan ook zeldzaam in het land. In die zin is Zero dus een bijzondere release. Antonio vertelde eerder al:

"Ik heb als zwarte Italiaanse jongen, net zoals Zero, alles te danken aan Italië. Maar het allermooiste is dat dit de eerste serie wordt waarin zwarte Italianen de hoofdrolspelers zullen zijn. Hopelijk zal dit deuren openen voor alle acteurs, creatives en artiesten van kleur die nog geen belangrijke kansen hebben gehad. Ik hoop dat dit verhaal dat van vele jongeren weerspiegelt, ongeacht hun huidskleur."

Zero staat vanaf 21 april op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie