Films, Series & TV

Film van 'Peaky Blinders' met Thomas Shelby in hoofdrol officieel in de maak

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Film van 'Peaky Blinders' met Thomas Shelby in hoofdrol officieel in de maak

Na zes seizoenen is de populaire dramaserie Peaky Blinders helaas ten einde gekomen. Dat betekent echter niet het einde van Thomas Shelby (Cillian Murphy) en zijn criminele bende. Netflix heeft namelijk officieel aangekondigd dat er een Peaky Blinders-film in de maak is met Shelby in de hoofdrol.

"Voor de fans"

Entertainmentwebsite Deadline meldt dat de productie van de Peaky Blinders-film later dit jaar van start gaat. Steven Knight, de bedenker van de serie, zal ook voor dit project het script voor zijn rekening nemen. "Het lijkt erop dat Tommy Shelby nog niet klaar met mij was. Het is heel mooi om opnieuw samen te werken met Steven Knight en Tom Harper aan de filmversie van 'Peaky Blinders'. Dit is er eentje voor de fans", aldus Cilian Murphy.

Het is nog onduidelijk waar het verhaal over zal gaan, maar tot zover weten we in ieder geval dat Cillian Murphy terugkeert als Thomas Shelby. Ook zei Knight in eerder interview met Deadline dat de gebeurtenissen uit de film zich zullen afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog in tegenstelling tot de serie, die zich afspeelt na de Eerste Wereldoorlog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Verhaal nog niet afgelopen"

Vorig jaar liet Steven Knight in een statement weten dat "het verhaal van 'Peaky Blinders' nog niet afgelopen is". "Het is moeilijk te geloven dat het tien jaar geleden is dat Tommy Shelby voor het eerst op dat zwarte paard door de straten van Birmingham reed", liet de regisseur weten via het officiële X-account van Peaky Blinders. "Het fenomenale wereldwijde succes van de serie hebben we te danken aan de genialiteit en het harde werk van het loyale team dat de show mogelijk maakt. We zijn nu tien jaar verder en het verhaal is nog niet afgelopen. Houdt dit account in de gaten."

Ster advertentie
Ster advertentie