Films, Series & TV

Achmed Akkabi over succes 'Mocro Maffia': "We hebben zoveel trouwe fans, het is bizar"

foto: YouTube: Videoland
  1. Newschevron right
  2. Achmed Akkabi over succes 'Mocro Maffia': "We hebben zoveel trouwe fans, het is bizar"

Het vierde seizoen van Mocro Maffia gaat morgen eindelijk van start. De Videoland-serie is sinds de release van het eerste seizoen razend populair en begint ook in het buitenland steeds bekender te worden. In een interview met RTL Nieuws noemt bedenker en hoofdrolspeler Achmed Akkabi het succes van de reeks "bizar".

"Bizar"

In aanloop naar de release van seizoen vier van Mocro Maffia konden fans een speciale code scoren om de eerste aflevering alvast te bekijken. Het enthousiasme van fans is iets wat Akkabi nog altijd blijft verrassen. "We hebben zoveel trouwe fans, het is bizar. Het heeft me een beetje een kluizenaar gemaakt, al zal dat ook deels door corona komen." Daarnaast krijgt de serie ook steeds meer fans in onder andere Frankrijk, Belgïe en Duitsland. "Ik had nooit kunnen dromen dat wat wij maken zo geapprecieerd zou worden door de kijker."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"De man met de zeis"

In het interview geeft Akkabi aan dat hij het criminele circuit in Nederland niet wil romantiseren, maar juist wil laten zien hoe wreed dat wereldje is. Hij wijst dan ook op het grote aantal personages in de serie dat is omgekomen. "Je kunt die wereld in, ja. Je kunt in korte tijd de man zijn en geld hebben, maar je ontkomt uiteindelijk niet aan de man met de zeis. Of je kijkt je hele leven over je schouder. Als jij als kijker met een karakter meeleeft en boos bent dat hij doodgaat in de serie, dan is dat één-miljoenste van het gevoel dat een familielid heeft die écht iemand heeft verloren aan die wereld."

Positieve lading

Hoewel velen bij het horen van Mocro Maffia denken aan topcriminelen, zoals Ridouan Taghi en Saïd Razzouki, liquidaties en grootschalige drugshandel is Akkabi blij dat hij die term ook een positieve lading heeft kunnen geven. "Dat was een van mijn stiekeme doelen. Hoe krijg ik het zo gedraaid dat het positief is als mensen over de term mocro maffia spreken? Natuurlijk wordt de term nog steeds gebruikt om de realiteit aan te kaarten, maar ik geloof dat een grote groep mensen direct aan de serie denkt die ze zo fantastisch vinden."

Ster advertentie
Ster advertentie