Films, Series & TV

Netflix komt met docu over voetballegende Pelé

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met docu over voetballegende Pelé

Op Netflix verschijnt binnenkort het verhaal van een van de meeste legendarische voetballers ooit: Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. De Brazilliaanse oud-speler is inmiddels 80 jaar oud, maar heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. "De docu vertelt het verhaal van zijn zoektocht naar perfectie en de mythische status die hij bereikte", aldus Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eén van de beste allertijden

Om maar even een voetbalhoogtepuntje te noemen: Pelé won als enige man drie WK-titels. Met het Braziliaanse elftal pakte hij de winst in 1958, 1962 én 1970. Vanwege zijn talent op alle vlakken van het spel wordt hij gezien als een van de beste voetballers ooit. Nadat hij in 1363 wedstrijden maar liefst 1283 doelpunten scoorde, zette hij zich in voor verschillende goede doelen en werd hij een belangrijk persoon bij FIFA.

Exclusieve interviews

De docu Pelé zal exclusieve interviews met de legende bevatten, maar ook archiefbeelden en interviews met voormalige teamgenoten, onder wie Zagallo, Jairzinho en Rivellino. De productie is in handen van de Oscar-winnende producer Kevin Macdondald.

Pelé is vanaf 23 februari te bekijken op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie