Films, Series & TV

Netflix-medewerker ontslagen na lekken van informatie over Dave Chappelle-special

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Netflix-medewerker ontslagen na lekken van informatie over Dave Chappelle-special

Netflix heeft een werknemer ontslagen die ervan wordt beschuldigd informatie over de special van Dave Chappelle, The Closer, te hebben gedeeld met de media. Zo zou de ex-werknemer met Bloomberg hebben gedeeld hoe hoog de productiekosten waren voor de show. Mogelijk was de werknemer, net als veel andere Netflix-werknemers, boos over Chappelles opmerkingen over transgenders in The Closer.

Duurder dan Squid Game

Uit de informatie die de voormalige werknemer lekte, bleek dat de special maar liefst 19 miljoen dollar kostte om te maken. Ook kostte de stand-upcomedyshow meer dan het tot nu toe heeft opgeleverd. Kort nadat de medewerker de informatie deelde met de media maakte Netflix bekend het vertrouwen te zijn verloren in de werknemer. "We snappen dat deze medewerker mogelijk teleurgesteld en gekwetst is door Netflix. Maar het is voor ons bedrijf van cruciaal belang om een cultuur van vertrouwen en transparantie te bewaken."

Controverse

Sinds de release van The Closer is er veel controverse geweest rondom de show. Zo willen homobewegingen dat de show offline gehaald wordt en is er ook bij Netflix zelf grote onvrede. Zo zullen een aantal transgender werknemers van de streamingdienst en hun medestanders aanstaande woensdag protesteren tegen het beleid van Netflix. CEO Ted Sarandos liet vorige week in een interne memo weten dat The Closer niet offline wordt gehaald, omdat de show geen grenzen overschrijdt.

Ster advertentie
Ster advertentie